in , , , , , ,

7 Πράγματα που Βοηθούν τους Κινέζους να Διατηρούν το Σώμα και το Μυαλό τους Νέα για Πάντα

συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,διατροφή,συμβουλές διατροφής,
7 Πράγματα που Βοηθούν τους Κινέζους να Διατηρούν το Σώμα και το Μυαλό τους Νέα για Πάντα

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το μυαλό και το σώμα σας νέο και ενεργό και οι Κινέζοι συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν με την επίτευξη αυτών των στόχων. 7 Ινδικές Συμβουλές για να Είστε Νέοι και Υγιείς

Χρησιμοποιούν απαραιτήτως 4 βότανα.

© Depositphotos.com
  • Το τζίνσενγκ λειτουργεί ως προσαρμογόνο και βοηθά το σώμα να αντιδρά στο στρες.
  • Το Huang Qi προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς μεγαλώνετε.
  • Το Lingzhi βοηθά στην παραγωγή ενέργειας, στην ενίσχυση της μνήμης και στην υποστήριξη της υγιούς γήρανσης.
  • Το γκότζι μπέρι λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό που βοηθά στην ανακούφιση των ελεύθερων ριζών ή των σωματιδίων που προκαλούν στρες.

Χρησιμοποιούν κόρντισεπς (cordyceps).

© Depositphotos.com

Το κόρντισεπς είναι ένας μύκητας που έχει ιδιαίτερη ιστορία στην κινεζική θεραπεία. Μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας κύτταρα και χημικές ουσίες που βοηθούν στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων και στη συρρίκνωση των όγκων. Στις μέρες μας, είναι πολύ δύσκολο να βρεις φυσικό κόρντισεπς, γι’ αυτό το παράγουν στα εργαστήρια. Επίσης, χρησιμοποιείται για τη θεραπεία νεφρικών διαταραχών και ηπατικών προβλημάτων.

Κολυμπούν σε κρύο νερό.

© ChinaImages / Depositphotos.com

Μια διάσημη Κινέζα μπλόγκερ ονόματι Liu Yelin είναι διάσημη επειδή μοιάζει με 30 χρονών παρόλο που είναι στην πραγματικότητα 50 τώρα. Εκτός από την καθημερινή άσκηση, συνιστά το κολύμπι σε κρύο νερό, λέγοντας: «Κολυμπάω στη λίμνη και κάνω προπόνηση με βάρη κάθε μέρα. Το αγαπημένο μου είναι το κολύμπι σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα. Είναι μια δοκιμή της θέλησης και της επιμονής μου. Συχνά έπρεπε να αναγκάσω τον εαυτό μου να το κάνει».

Δείτε ακόμη 12 Συμβουλές από Νευροβιολόγους για Επιβράδυνση της Γήρανσης

Συνδέουν τα αθλήματα με το Τσι κουνγκ (Qi Gong).

© Depositphotos.com

Το Τσι κουνγκ, συμπεριλαμβανομένου του διαλογισμού, είναι εξαιρετικό για να συμπληρώσει την άσκησή σας και να βελτιώσει την απόδοσή σας. Βοηθά στην ισορροπία στο σώμα και το μυαλό, ώστε να νιώθετε λιγότερο άγχος. Όσο καλύτερη είναι η διάθεσή σας, τόσο καλύτερο ύπνο έχετε και τόσο καλύτερη εμφάνιση. Επιπλέον, οι αθλητές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ταχύτερη αποκατάσταση σε περίπτωση τραυματισμών.

Προσέχουν το κινέζικο ρολόι σώματος.

© Depositphotos.com

Φυσικά, είναι σημαντικό να προσέχετε προσεκτικά τι τρώτε, αλλά είναι επίσης κρίσιμο η ώρα που τρώτε, σύμφωνα με το κινεζικό ρολόι σώματος. Για παράδειγμα, για πρωινό, είναι καλύτερα να τρώτε ζεστά, υγρά φαγητά, τίποτα πολύ πλούσιο, αλμυρό ή γλυκό. Η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 9 π.μ. και 11 π.μ.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το μεσημεριανό γεύμα πρέπει να καταναλώνεται μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ. και πρέπει να αποτελείται από πικάντικα, ζεστά φαγητά με δημητριακά ολικής αλέσεως. Το δείπνο πρέπει να σερβίρεται μεταξύ 5 μ.μ. και 7 μ.μ. Τα νεφρά είναι πολύ ενεργά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επομένως πρέπει να τρώτε θρεπτικά, ελαφριά και φρέσκα τρόφιμα. Στο δείπνο επιτρέπονται τα ψητά κρέατα και τα ψάρια.

Ζουν σε κοινότητες.

© Depositphotos.com

Οι παραδόσεις, οι σχέσεις της οικογένειας και της κοινότητας θεωρούνται σημαντικές. Οι οικογένειες πολλών γενεών συχνά ζουν μαζί και σπάνια οι ηλικιωμένοι γονείς μετακομίζουν σε οίκους ευγηρίας. Συχνά πίνουν μαζί πρωινό τσάι κάθε πρωί. Αν ζουν χωριστά, τότε είναι παραδοσιακό να έχουν ντιμ σαμ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Κάνουν παιδιά αργότερα

© Depositphotos.com

Σε ένα κινεζικό χωριό όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν αιωνόβια, διαπιστώθηκε ότι συχνά γεννούν το πρώτο τους μωρό στα 27 και το τελευταίο μωρό γεννιέται συνήθως γύρω στα 42 ή 43. Επίσης, καταναλώνουν λιγότερη πρωτεΐνη και τρώνε περισσότερα λαχανικά.

Δείτε επίσης Νερό Καρύδας και 7 Βραζιλιάνικα Μυστικά Ομορφιάς που Αναστρέφουν τη Γήρανση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα,

9 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Απαλλαγείτε από Αυτές το Συντομότερο

Πώς να Μεταμορφώσετε έναν Πολυέλαιο με Φλιτζάνια Τσαγιού