in , , , ,

5 Άγνωστες Αιτίες για τους Πονοκεφάλους και πώς να τους Αποτρέψετε ή να τους Απαλύνετε

άγνωστες αιτίες πονοκεφάλων,αντιμετώπιση πονοκεφάλων,συμβουλές υγείας,υγεία,
άγνωστες αιτίες πονοκεφάλων,αντιμετώπιση πονοκεφάλων,συμβουλές υγείας,υγεία,

Όταν έχετε κρυολόγημα ή γρίπη, αντιμετωπίζετε προβλήματα όρασης ή έχετε περίοδο, μπορεί να εμφανιστούν πονοκέφαλοι και δεν εκπλήσσει καθόλου. Ίσως περιμένουμε να συμβούν κατά καιρούς. Ωστόσο, μπορούμε να ξεπεράσουμε τους πονοκεφάλους και σπάνια έχουμε ιδέα γιατί. Ωστόσο, υπάρχουν άλλες λιγότερο γνωστές αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν πονοκέφαλο ώστε να τον απαλύνετε ή ακόμα και να τον αποτρέψετε. Πώς να περάσει ο πονοκέφαλος – 8 Δραστικές λύσεις

Κακή στάση του σώματος

5 Άγνωστες Αιτίες για τους Πονοκεφάλους και πώς να τους Αποτρέψετε ή να τους Απαλύνετε

Το πάνω μέρος της πλάτης, οι ώμοι και ο λαιμός σας τεντώνονται από την κακή στάση του σώματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους έντασης. Συνήθως, η βάση του κρανίου είναι το σημείο όπου γίνεται αισθητός ο πόνος, αν και περιστασιακά μπορεί να ξεσπάσει στο πρόσωπο, ειδικά στο μέτωπο.

Προσπαθήστε να αποφύγετε να κάθεστε ή να στέκεστε στην ίδια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και προσπαθήστε να κάθεστε πάντα ίσια. Επίσης, εάν μιλάτε πολύ στο τηλέφωνο, σκεφτείτε να φοράτε ένα ειδικό ακουστικό, καθώς το να το κρατάτε ανάμεσα στο κεφάλι και τον ώμο σας μπορεί να καταπονήσει τους μύες και να είναι η αιτία του πονοκεφάλου.

Φθινοπωρινό άγχος

Το φθινοπωρινό άγχος είναι μια μορφή SAD (εποχιακή συναισθηματική διαταραχή) που σχετίζεται με την αλλαγή των εποχών. Τα αυξημένα συμπτώματα άγχους κατά τους φθινοπωρινούς μήνες δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και μπορεί να οφείλεται στο ότι συνήθως δεχόμαστε λιγότερη έκθεση στον ήλιο, ανησυχούμε για τους στόχους που δεν καταφέραμε να πετύχουμε, την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πολλά άλλα. Και, εκτός από τις συναισθηματικές αλλαγές και τις αλλαγές στη διάθεση που μπορεί να προκαλέσει το άγχος, μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τους πιο συχνούς πονοκεφάλους σας.

Η λήψη περισσότερου ηλιακού φωτός θα βοηθήσει το σώμα να παράγει βιταμίνη D και ορμόνες, όπως η μελατονίνη και η σεροτονίνη, που παίζουν τεράστιο ρόλο ως σταθεροποιητές της διάθεσης. Η άσκηση, οι νέες εμπειρίες και η υιοθέτηση μιας νέας ρουτίνας μπορούν επίσης να συμβάλουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων άγχους σας. Επίσης, η κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D και τρυπτοφάνη μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Δείτε ακόμη Πόνος στη Μέση: 7 Αιτίες που τον Προκαλούν και πώς να το Αποφύγετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Να μην τρώτε τακτικά γεύματα

Εάν παραλείψατε ένα γεύμα, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας μπορεί να πέσουν και το σώμα σας, σε απάντηση, θα απελευθερώσει ορμόνες που θα στείλουν ένα σήμα στον εγκέφαλό σας ότι πεινάτε. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να σφίξουν τα αιμοφόρα αγγεία στο σώμα σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε έναρξη πονοκεφάλου πείνας ή ακόμα και ημικρανία.

Το σώμα σας χρειάζεται μια σταθερή παροχή ενέργειας για να λειτουργεί σωστά και η τροφή είναι η κύρια πηγή του. Έτσι, οι πονοκέφαλοι που προκαλούνται από τη μη κατανάλωση τακτικών γευμάτων μπορούν να ανακουφιστούν με το φαγητό και το πόσιμο νερό. Ωστόσο, εάν αντιμετωπίζετε μια ημικρανία που σχετίζεται με την πείνα, το φαγητό μπορεί να μην είναι αρκετό για να απαλύνει τον πόνο, αλλά μερικοί άνθρωποι διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση λίγης καφεΐνης μπορεί να βοηθήσει.

Κρύος καιρός

Ο κρύος καιρός μπορεί να προκαλέσει πτώση της βαρομετρικής πίεσης, η οποία μπορεί να προκαλέσει πόνο στο αυτί ή στους ρινικούς κόλπους. Επιπλέον, εάν ο κρύος αέρας είναι ξηρός, μπορεί να στεγνώσει κάποιες μεμβράνες των κόλπων και να προκαλέσει επώδυνο πονοκέφαλο και να κάνει τις ημικρανίες ακόμη χειρότερες. Τα άτομα με ινομυαλγία (σύνδρομο χρόνιου πόνου) κινδυνεύουν ιδιαίτερα να εμφανίσουν πονοκεφάλους λόγω των καιρικών αλλαγών.

Μια ισορροπημένη διατροφή, η ενυδάτωση, η διαχείριση του στρες και η αρκετή ξεκούραση είναι όλα τα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε ή να αποτρέψετε τους πονοκεφάλους.

Χαλάρωση μετά από στρες

Νιώθετε καλά από Δευτέρα έως Παρασκευή παρά το φορτωμένο πρόγραμμά σας, αλλά το Σάββατο ξυπνάτε με δυνατό πονοκέφαλο; Αυτό συμβαίνει επειδή η ένταση που συσσωρεύσατε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υποχωρεί και τα επίπεδα των ορμονών του στρες πέφτουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών που στέλνουν παρορμήσεις στα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα να συστέλλονται και στη συνέχεια να διαστέλλονται, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τον ύπνο μέσα στο Σαββατοκύριακο. 8 ώρες ύπνου είναι υπεραρκετές για να ξεκουραστεί σωστά το σώμα σας, επομένως ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 Θεραπείες για Γρήγορη και Φυσική Ανακούφιση από Ημικρανία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Οι Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που θα Είναι Δημοφιλείς το 2023 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Οι Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που θα Είναι Δημοφιλείς το 2023 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

DIY χριστουγεννιάτικες διακοσμητικές γιρλάντες,DIY χριστουγεννιάτικα διακoσμητικά,χριστουγεννιάτικη διακόσμηση,Χριστούγεννα,γιορτές,

19 DIY Χριστουγεννιάτικες Διακοσμητικές Γιρλάντες