in , , , ,

Πόνος στη Μέση: 7 Αιτίες που τον Προκαλούν και πώς να το Αποφύγετε

αιτιές πόνου στη μέση,αντιμετώπιση πόνου στη μέση,συμβουλές υγείας,υγεία,
αιτιές πόνου στη μέση,αντιμετώπιση πόνου στη μέση,συμβουλές υγείας,υγεία,

Παρόλο που πολλοί επιλέγουν φάρμακα για την ανακούφιση του πόνου στη μέση, αυτός δεν είναι πάντα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή κάποιων πραγμάτων που κάνετε σε καθημερινή βάση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα στη ρίζα του. 9 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν την Σπονδυλική Στήλη

Φοράτε στενές φούστες και ψηλοτάκουνα.

© BIGPICTURESPHOTO.COM/EAST NEWS, © Shutterstock.com

Οι στενές φούστες μπορούν να περιορίσουν την κίνηση στους γοφούς, προκαλώντας πίεση στη σπονδυλική στήλη. Το ίδιο συμβαίνει όταν φοράτε ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα. Δίνουν στα πόδια σας αφύσικο ύψος, κάτι που με τη σειρά του προκαλεί μετατόπιση των μυών στο κάτω μέρος της πλάτης σας. Για να απολαύσετε τη μόδα χωρίς να θυσιάσετε την υγεία σας, επιλέξτε φούστες που επιτρέπουν στα πόδια σας να κινούνται ελεύθερα και παπούτσια με τακούνι κάτω από 5 εκατοστά.

Πίνετε συχνά αναψυκτικά.

© Bauergriffin.com/East News

Το να πίνετε συχνά αναψυκτικά δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να διατηρήσετε την ενέργειά σας, και εκτός από πολλούς άλλους κινδύνους για την υγεία, μπορούν να επιδεινώσουν και τον πόνο στην μέση σας. Μπορεί να οδηγήσει σε πέτρες στα νεφρά που μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο στην μέση. Η κατανάλωση ανθρακούχων ροφημάτων οδηγεί επίσης σε αερία στο πεπτικό σας σύστημα και ασκεί πίεση στη σπονδυλική στήλη σας. Εάν η μέση σας πονάει μετά από ένα ποτήρι κόκα κόλα, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να αυξήσετε την πρόσληψη νερού.

Είστε αγχωμένοι.

brightside

Όταν το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες του στρες, κάνει τους μύες σας να σφίγγονται ενστικτωδώς. Η ένταση στους μύες σας, με τη σειρά του, οδηγεί σε πόνους στο λαιμό, τους ώμους και τη μέση σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η ενσωμάτωση της χαλάρωσης στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά τον πόνο στην μέση.

Δείτε ακόμη H σωστή στάση ύπνου ανάλογα με τον πόνο που νιώθετε στην πλάτη σας

Κοιμάστε με λάθος μαξιλάρι.

© Depositphotos.com

Όταν κοιμάστε σε ένα πολύ μεγάλο μαξιλάρι, μπορεί να σας αρέσει το άνετο συναίσθημα αλλά να μισείτε τον πόνο στη μέση που προκύπτει. Τα περισσότερα μαξιλάρια βάζουν το κεφάλι σας σε μια αφύσικη θέση, η οποία ασκεί πίεση στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη, προκαλώντας πόνο και κακό ύπνο. Εάν δεν μπορείτε να κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι, βρείτε ένα που προσαρμόζεται στα μέτρα σας και βάλτε ένα άλλο ανάμεσα ή κάτω από τα γόνατά σας. Αυτές οι θέσεις ύπνου έχει αποδειχθεί ότι ανακουφίζουν από το στρες που ασκείται στη σπονδυλική σας στήλη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πλένετε τα πιάτα με λάθος τρόπο.

brightside

Το να σκύβετε πάνω από τον νεροχύτη ενώ πλένετε τα πιάτα ασκεί πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης σας, προκαλώντας καταπόνηση των μυών αυτής της περιοχής. Όταν διατηρείτε αυτή τη θέση για λίγα λεπτά, μπορεί να πονάτε στη μέση σας σε καθημερινή βάση. Για να αποφύγετε την καταπόνηση βάλτε το ένα πόδι σε ένα μικρό σκαμπό. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσαρμόσετε τη στάση σας και να σας εμποδίσει να τεντώσετε την πλάτη σας.

Χρησιμοποιείτε συχνά τις σκάλες.

brightside

Αν και το ανεβοκατέβασμα σκάλας θεωρείται γενικά μια υγιής συνήθεια, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε σε φόρμα εάν έχετε υπάρχοντα πόνο στη μέση. Εάν υποφέρετε από πόνο στο γόνατο ή στη μέση, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε τις σκάλες ως τρόπο περισσότερης άσκησης.

Διαβάζετε στο κρεβάτι.

brightside

Η συνήθεια να διαβάζετε μερικές σελίδες από το αγαπημένο σας βιβλίο πριν πάτε για ύπνο μπορεί να οδηγήσει σε ακαμψία στους ώμους και τη μέση σας. Όταν ξαπλώνετε ενώ διαβάζετε στο κρεβάτι, προκαλείται ένταση στη σπονδυλική στήλη και στους μύες στο κάτω μέρος της πλάτης, κάτι που οδηγεί σε πόνο. Εάν η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν πάτε για ύπνο σας βοηθά να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα, επενδύστε σε μια καρέκλα με καλή στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Δείτε επίσης 11 Φυσικοί Τρόποι για να Σταματήσετε Διάφορους Πόνους εάν Ξεμείνετε από Φάρμακα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 Ανεκτίμητα Κόλπα για να Μαγειρέψετε σαν Επαγγελματίας

14 Ανεκτίμητα Κόλπα για να Μαγειρέψετε σαν Επαγγελματίας ΣΕΦ

Τσιγαρίδες: Το "Μπέικον" της Ελλάδας

Τσιγαρίδες: Το “Μπέικον” της Ελλάδας Βίντεο