in , , , ,

14 Ανεκτίμητα Κόλπα για να Μαγειρέψετε σαν Επαγγελματίας ΣΕΦ

14 Ανεκτίμητα Κόλπα για να Μαγειρέψετε σαν Επαγγελματίας
14 Ανεκτίμητα Κόλπα για να Μαγειρέψετε σαν Επαγγελματίας

Χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα από έμπειρους σεφ που θα σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε σαν επαγγελματίας. Και δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα σε ειδικές συσκευές. 15 Κόλπα Μαγειρικής που ελάχιστοι γνωρίζουν και θα άφηναν άφωνο και τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε γρήγορα πίτσα.

© Depositphotos, © Depositphotos

Για να φτιάξετε πίτσα με τραγανή κρούστα, θα πρέπει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: η θερμοκρασία πρέπει να είναι τόσο υψηλή όσο μπορεί να διατηρήσει ο φούρνος σας. Ζεσταίνουμε το φούρνο για περίπου 30 λεπτά και ψήνουμε την πίτσα μας για 5-10 λεπτά ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Τηγανιτό ρύζι.

© Depositphotos, © Depositphotos, © Depositphotos

Το στρογγυλό ρύζι μαγειρεύεται δύσκολα χωρίς να κολλάει: καταλήγει να μοιάζει πολύ με χυλό μετά το μαγείρεμα. Δοκιμάστε, λοιπόν, να το τηγανίσετε λίγο με λάδι και λίγο βούτυρο. Μόλις το ρύζι σταματήσει να φαίνεται διάφανο, προσθέστε λίγο νερό να σκεπάσει το ρύζι και βράστε για 15-20 λεπτά.

Ψήστε σωστά το κοτόπουλο.

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα στήθη κοτόπουλου ψήνονται πιο γρήγορα από τα μπουτάκια, οπότε για να ψηθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα 2 κόλπα: βάλτε λίγο πάγο στα στήθη 30 λεπτά πριν το ψήσετε ή βάλτε το κοτόπουλο στο φούρνο με την πλάτη του. Μετά από 50 λεπτά, γυρίστε το και συνεχίστε το ψήσιμο. Επίσης, μην ξεχνάτε να μουσκεύετε την πέτσα εκ των προτέρων με μια βρεγμένη πετσέτα: αυτό θα το κάνει πιο νόστιμο.

Κάντε το σκληρό κρέας νόστιμο.

© Depositphotos, © Depositphotos

Για να κάνετε το σκληρό κρέας νόστιμο χρησιμοποιείστε μεμβράνη τροφίμων. Θα χρειαστείτε επίσης ένα μεγάλο τηγάνι και ένα θερμόμετρο. Βάλτε λίγο λάδι και όσα μπαχαρικά θέλετε στο κρέας, τυλίξτε το κρέας σε πολλές στρώσεις μεμβράνης και βάλτε το σε ζεστό νερό στους 70°C περίπου.

Θα χρειαστούν περίπου 2 ώρες για να μαγειρευτεί ένα μέσο κομμάτι κρέατος. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 70°C. Μετά από αυτό, αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά, αφαιρέστε τη μεμβράνη και τηγανίστε γρήγορα σε ένα τηγάνι. Μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε κρέας με αυτόν τον τρόπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καθαρίστε τα καρότα πριν τα βράσετε.

© Depositphotos, © Depositphotos

Αν θέλετε τα καρότα να διατηρήσουν το χρώμα τους κατά το βράσιμο, θα πρέπει να τα ξεφλουδίσετε πριν τα μαγειρέψετε. Ακούγεται αντίθετο, αλλά με αυτόν τον τρόπο, το χρώμα δεν θα ξεθωριάσει.

Μην σταματήσετε να τρώτε μαγιονέζα.

© Depositphotos, © Depositphotos

Όλοι γνωρίζουν ότι η μαγιονέζα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για άτομα που θέλουν να παραμείνουν σε καλή φόρμα. Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να την κάνετε πιο ελαφριά: το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τα αυγά με κανονικό γάλα. Πάρτε την αγαπημένη σας συνταγή για σπιτική μαγιονέζα και προσθέστε γάλα αντί για αυγά — η ποσότητα του γάλακτος πρέπει να είναι 2 φορές μικρότερη από την ποσότητα του βουτύρου. Έτσι, η σάλτσα θα είναι εξίσου νόστιμη αλλά και πιο υγιεινή.

Χρησιμοποιήστε κρύο βούτυρο για τραγανή κρούστα και ζεστό βούτυρο για αρτοσκευάσματα.

© Depositphotos, © Depositphotos

Το βούτυρο είναι το μυστικό για νόστιμα αρτοσκευάσματα. Και για να βελτιώσετε τη γεύση τους υπάρχει ένας απλός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε: αν θέλετε τραγανή κρούστα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε παγωμένο βούτυρο και αν θέλετε πιο απαλή, πιο αφράτη κρούστα, το βούτυρο να είναι ζεστό.

Δείτε ακόμη 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα Έκαναν Περήφανο τον Gordon Ramsay

Για νόστιμο ζωμό.

© Depositphotos, © Depositphotos

Όπως ίσως γνωρίζετε, το αλάτι «βγάζει» τη γεύση του κρέατος. Έτσι, για να γίνει ο ζωμός όσο πιο νόστιμος γίνεται (ανεξάρτητα από το είδος του κρέατος που μαγειρεύετε – κοτόπουλο, χοιρινό ή μοσχάρι), προσθέστε το αλάτι μόνο στην αρχή του μαγειρέματος όταν το νερό αρχίσει να βράζει. Ο ζωμός θα είναι πιο νόστιμος αν βάλετε το κρέας και τα λαχανικά σε κρύο νερό στην αρχή.

Φτιάξτε πουρέ πατάτας χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη πατάτας.

© Depositphotos, © Depositphotos

Όσο περισσότερο άμυλο υπάρχει στις πατάτες, τόσο πιο νόστιμος είναι ο πουρές πατάτας. Ωστόσο, ορισμένες πατάτες στερούνται αμύλου και κάποιες δεν έχουν γεύση. Έτσι, για να κάνετε τη γεύση πολύ καλύτερη, ανακατέψτε διαφορετικά είδη πατάτας για να έχετε τον ιδανικό συνδυασμό.

Το λευκό κρέας μπορεί να είναι ζουμερό.

© Depositphotos, © Depositphotos

Αν πρόκειται να μαγειρέψετε λευκό κρέας, μην κόψετε το κόκκαλο. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται να βράσετε, να τηγανίσετε ή να ψήσετε το κρέας. Θα είναι πιο ζουμερό και το μαγείρεμα θα είναι ομοιόμορφο αν κρατήσετε το κόκκαλο. Ακόμα κι αν δεν πρόκειται να φάτε το δέρμα, απλά περιμένετε και αφαιρέστε το μετά το μαγείρεμα. Κάνει επίσης το κρέας πιο ζουμερό και πιο νόστιμο.

Προσθέστε τριμμένη φρυγανιά στους κεφτέδες.

© Depositphotos, © Depositphotos

Τα κεφτεδάκια θα κρατήσουν πολύ καλύτερα το σχήμα τους αν προσθέσετε τριμμένη φρυγανιά στον κιμά. Και για να γίνει ακόμα καλύτερη η γεύση, τηγανίστε την τριμμένη φρυγανιά με κρεμμύδι ανακατεμένα με λίγο λάδι και βούτυρο.

Προσθέστε πάγο στους κεφτέδες.

© Depositphotos, © Depositphotos

Ο πάγος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τα κεφτεδάκια ζουμερά και ελαφριά. Παίρνετε 8-10 παγάκια, βάλτε τα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων, σπάστε τα με ένα σφυρί και προσθέστε τα στον κιμά. Στη συνέχεια, φτιάξτε τους κεφτέδες σας και τηγανίστε τους.

Χρησιμοποιήστε ένα παλιό μπουκάλι κέτσαπ για να φτιάξετε για τηγανίτες.

© Mark Lund / Real Simple

Αντί για το συνηθισμένο χάος όταν φτιάχνετε τηγανίτες, μπορείτε απλώς να βάλετε ζύμη σε ένα παλιό καθαροί μπουκάλι κέτσαπ και να φτιάξετε τα σχήματα που θέλετε.

Μαγειρέψτε το τέλειο ρύζι.

© thewanderlustkitchen

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη στιγμή που το νερό κατεβαίνει κάτω από την επιφάνεια του ρυζιού καθώς βράζει, να βάλετε μια πετσέτα κουζίνας πάνω από την κατσαρόλα (προσοχή να μην βάλετε φωτιά) και να βάλετε το καπάκι στην πετσέτα. Η πετσέτα θα απορροφήσει τους υδρατμούς και δεν θα πέσουν πίσω στο ρύζι από το καπάκι.

Δείτε επίσης 12 Συμβουλές Μαγειρικής που Μπορούν να σας Σώσουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY ραφιέρα μπαμπού,DIY κατασκευές,DIY έπιπλα

Φτιάξε σήμερα μια Ραφιέρα Μπαμπού για Φυτά και Αποθήκευση

αιτιές πόνου στη μέση,αντιμετώπιση πόνου στη μέση,συμβουλές υγείας,υγεία,

Πόνος στη Μέση: 7 Αιτίες που τον Προκαλούν και πώς να το Αποφύγετε