in , , , ,

15 Κόλπα Μαγειρικής που θα Έκαναν Περήφανο τον Gordon Ramsay

κόλπα μαγειρικής,Gordon Ramsay,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα
κόλπα μαγειρικής,Gordon Ramsay,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

Η χρονοβόρα και ακατάστατη μαγειρική μπορεί να ανήκει στο παρελθόν, αν προσθέσετε λίγο ενθουσιασμό και φαντασία σε αυτήν. Λοιπόν, όσο πιο εύκολο τόσο το καλύτερο. Όλα στη μαγειρική μπορούν να επιτευχθούν με ελάχιστη προσπάθεια κάνοντας απλώς μερικά έξυπνα κόλπα. 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας

Ξεφλουδίστε τις ντομάτες με τον γρήγορο και εύκολο τρόπο.

© depositphotos.com

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες είναι να τις βάλετε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Ωστόσο, υπάρχει ένας ακόμη πιο γρήγορος τρόπος για να το κάνετε αυτό – απλά σηκώστε μια ντομάτα σε ένα πιρούνι και κρατήστε την περίπου 10 εκατοστά πάνω από ένα ζεστό μάτι κουζίνας.

Προστατέψτε τα χέρια σας ενώ κόβετε καυτερές πιπεριές.

brightside

Αντί να φοράτε γάντια ενώ κόβετε καυτερές πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή – φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο. Πριν από το κόψιμο, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού στα χέρια σας και τρίψτε το. Το λάδι θα δημιουργήσει ένα παχύ φράγμα, ώστε το πιπεριά να μην βλάψει το δέρμα σας.

Χρησιμοποιήστε φύλλα μαρουλιού για να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας.

© pixabay.com, © unsplash.com

Τα φύλλα μαρουλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό περιτύλιγμα. Ένα ανοιχτό αβοκάντο μπορεί απλά να τυλιχτεί σε ένα και μπορεί να μείνει στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα, διατηρώντας τη φρεσκάδα και την υγρασία του.

Στύψτε το χυμό μήλου με ελάχιστο κόπο.

brightside

Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο χυμό μήλου ακόμα κι αν δεν έχετε αποχυμωτή. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε ένα μήλο στην κατάψυξη και να το αφήσετε μέχρι να παγώσει τελείως. Μετά από αυτό, το βγάζετε και το αφήνετε να ξεπαγώσει εντελώς. Τώρα μπορείτε να πάρετε ένα ποτήρι και απλά να το πιέσετε με το χέρι σας για να πάρετε χυμό μήλου.

Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια ενώ κόβετε τα κρεμμύδια.

Μερικά αιθέρια έλαια μπορούν να εμποδίσουν να κλάψετε ενώ κοβετε κρεμμύδια. Μπορείτε να προσθέσετε αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου σε ένα μπολ με ζεστό νερό και να το βάλετε δίπλα στο ξύλο κοπής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γρήγορα καλαμάκια κοτόπουλου

© pixabay.com

Ετοιμάστε την απαραίτητη ποσότητα στήθους κοτόπουλου προσθέτοντας τα αγαπημένα σας μπαχαρικά και αλάτι και στη συνέχεια κόψτε τα στήθη στη μέση κατά μήκος. Μετά τοποθετήστε τα σε ένα ξύλο κοπής και τρυπήστε τα προσεκτικά με ξύλινα σουβλάκια από τα πλαϊνά τους. Κόψτε ανάμεσα στα καλαμακια για να φτιάξετε τους κύβους του κρέατος.

Χρησιμοποιήστε τσέρκια ενώ ψήνετε σουβλάκια.

© shwanstopable / reddit

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια σχάρα για το ψήσιμο σουβλακιών, όσο λιγότερο χάος τόσο το καλύτερο. Απλώς τοποθετώντας τις πάνω σε τσέρκια μπορεί να εξοικονομήσετε πολύ χρόνο στον καθαρισμό της μετά.

Δείτε ακόμη 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους

Χρησιμοποιήστε μίξερ για τον τεμαχισμό μαγειρεμένου κρέατος.

Ένα μίξερ μπορεί να βοηθήσει στον τεμαχισμό σχεδόν κάθε είδους μαγειρεμένου κρέατος – κοτόπουλο, γαλοπούλα, χοιρινό ή βοδινό. Χρησιμοποιήστε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά και μετά είναι έτοιμο να το προσθέσετε στο αγαπημένο σας πιάτο.

Ψιλοκόψτε τα μυρωδικά ακόμα πιο γρήγορα με έναν κόφτη πίτσας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ένας κοφτής πίτσας είναι ιδανικός για την γρήγορη κοπή μικρών λαχανικών όπως τα πράσινα κρεμμυδάκια καθώς και μυρωδικών. Απλώς κυλήστε το μπρος-πίσω και ψιλοκόψτε τα.

Χρησιμοποιήστε μια σακούλα Ziploc για την αποθήκευση του σκόρδου.

© JeiSu / reddit

Το ξεφλούδισμα και το κόψιμο του σκόρδου κάθε φορά πριν το μαγείρεμα μπορεί να είναι χρονοβόρο. Μπορείτε να το λύσετε απλά ετοιμάζοντας μια σακούλα Ziploc γεμάτη με ψιλοκομμένο σκόρδο. Στη συνέχεια, ισιώστε το, χωρίστε το σε κομμάτια και παγώστε το. Κατά το μαγείρεμα, μπορείτε απλώς να κόψετε ένα τετράγωνο και να το προσθέσετε στη διαδικασία.

Επαναχρησιμοποιήστε δοχεία σάλτσας σόγιας.

© solodolo / reddit

Δεν χρειάζεται να πετάξετε ένα δοχείο σάλτσας σόγιας αφού τελειώσει η σάλτσα. Αντ’ αυτού, μπορείτε να ρίξετε λίγο ελαιόλαδο σε αυτό και να το χρησιμοποιήσετε για να περιχύνετε τις σαλάτες σας.

Κάντε ζουμερά τα μπιφτέκια.

brightside

Μερικές φορές μπορεί να συμβεί το κρέας να στεγνώσει μετά το ψήσιμο στη σχάρα. Για να μην συμβεί αυτό θα χρειαστείτε ένα απλό παγάκι. Το βάζετε πάνω από το μπιφτέκι και το αφήνετε να λιώσει. Στη συνέχεια, απλά αναποδογυρίστε το και ψήστε το ως συνήθως.

Κάντε τη σχάρα ψησίματος «αντικολλητική» με μια πατάτα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μια απλή πατάτα μπορεί να εμποδίσει το κρέας και τα ψάρια να κολλήσουν στη σχάρα ψησίματος και να σας εξοικονομήσει χρόνο κατά το καθάρισμα. Κόψτε μια πατάτα στη μέση και απλά τρίψτε με αυτήν το πλέγμα της σχάρας. Το άμυλο πατάτας θα δημιουργήσει ένα φράγμα που θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε λεπτά τρόφιμα όπως ο σολομός.

Ξεφλουδίστε το σκόρδο χωρίς μαχαίρι.

© shutterstock.com, © depositphotos.com

Θα χρειαστείτε μόνο ένα μπολ, λίγο ζεστό νερό και ένα κεφάλι σκόρδου. Ρίξτε νερό στο μπολ, βάλτε το σκόρδο και αφήστε το για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, είναι έτοιμο να ξεφλουδιστεί – η φλούδα του θα πρέπει να γλιστρήσει αμέσως.

Χρησιμοποιήστε αλεύρι για να ωριμάσετε γρήγορα τα αβοκάντο.

© pixabay.com, © depositphotos.com

Μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης των αβοκάντο θάβοντάς τα σε αλεύρι. Θα προωθήσει τις εκπομπές αιθυλενίου στο αβοκάντο και θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Μετά θα έχετε ένα τέλεια ώριμο και νόστιμο αβοκάντο.

Δείτε επίσης 15 κόλπα μαγειρικής που θα σας Λύσουν τα χέρια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές επιβίωσης,συμβουλές έκτακτης ανάγκης,χρήσιμα

12 Πράγματα που θα σας Σώσουν σε μια Κρίσιμη Κατάσταση

38 Υπέροχες Ιδέες για Φωτισμό Εξωτερικού Χώρου

Φώτισε τους εξωτερικούς χώρους και φτιάξε το “Παλάτι¨σου: 38 Υπέροχες Ιδέες για Φωτισμό Εξωτερικού Χώρου