Το κοτόπουλο είναι αρκετά ευπαθές τρόφιμο και ειδικά αν δεν διατηρηθεί σε σωστές συνθήκες μπορεί να χαλάσει πανεύκολα και να μας στείλει ακόμα και στο νοσοκομείο.
Το κοτόπουλο είναι το είδος κρέατος που μπαίνει καθημερινά στο τραπέζι της οικογένειας, προτιμάται σαν εναλλακτική λύση για το κόκκινο κρέας και φυσικά μπορεί να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους και καλύπτει σχεδόν όλα τα γούστα.
Τα 4 σημάδια που μας δείχνουν πότε το κοτόπουλο έχει χαλάσει
1. Το χρώμα του κοτόπουλου και η γενικότερη εμφάνισή του
Το δέρμα του κοτόπουλου πρέπει να έχει ένα υγιές ροζ χρώμα και το λίπος του να είναι λευκό. Αν τώρα το κρέας είναι γκρίζο ή πράσινο και το λίπς κίτρινο τότε μην το καταναλώσετε σε καμία περίπτωση.
2. Μυρωδιά του κοτόπουλου
Το ωμό κοτόπουλο είτε δεν έχει μυρωδιά είτε έχει μια πολύ ελαφριά. Αν το κοτόπουλο μυρίζει έντονα, άσχημα και ξινισμένα τότε έχει χαλάσει.
3. Η υφή του κοτόπουλου
Το κοτόπουλο πρέπει να μην είναι γλιτσιασμένο και να είναι κολλώδες.
4. Ημερομηνία λήξης και αγοράς
Όταν αγοράζουμε κοτόπουλο συσκευασμένο πρέπει να τσεκάρουμε την ημερομηνία συσκευασίας και την ημερομηνία λήξης. Μην αφήνεται να παιρνούν πολλές μέρες γιατί σίγουρα θα αλλοιωθεί το κρέας.
Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για να είσαστε πάντα σίγουροι ότι τρώτε φρέσκο κρέας χωρίς να φοβάστε μην πάθετε δηλητηριάση ή να καταλήξετε στο νοσοκομείο.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik