Οι απόψεις διίστανται αν πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο και γενικότερα τα κρέατα πριν τα μαγειρέψουμε. Υπάρχει όμως ένα μυστικό για γευστικό κοτόπουλο και αυτό είναι να το βυθίσεις μέσα σε νερό με αλάτι πριν το μαγειρέψεις.
Γιατί να βάλεις το κοτόπουλο μέσα σε αλατόνερο
Βυθίζοντας το κοτόπουλο μέσα σε αλατόνερο το κάνει πιο νόστιμο και το βοηθάει να κρατήσει την υγρασία του. Βάλτε σε ένα μπολ νερό, λίγο αλάτι και πολύ λίγη ζάχαρη. Το αλατόνερο το βοηθάει να εισχωρήσει μέσα το δέρμα το αλάτι και το νοστιμεύει κατά το μαγείρεμα. Οπότε δεν χρειάζεται να το αλατίζετε πολύ πριν το μαγείρεμα γιατί σκληραίνει. Γενικά όλα τα κρέατα σκληραίνουν αν βάλετε εξαρχής το αλάτι.
Αφήστε το κοτόπουλο λίγες ώρες μέσα στο αλατόνερο και μετά ξεπλύντε. Μαγειρέψτε όπως θα το μαγειρεύατε πάντα. Αυτή η τεχνική δεν είναι μόνο για το ολόκληρο κοτόπουλο αλλά και για τα μέρη όπως μπουτάκια ή στήθος.
Στο τέλος μην ξεχάσετε να απολυμάνετε τις επιφάνειες γιατί το κοτόπουλο κρύβει κινδύνους.