Το κοτόπουλο είναι ένα πολύ δημοφιλές φαγητό λόγω της ευελιξίας στο μαγείρεμα και της οικονομικής του τιμής. Ωστόσο, ορισμένα μέρη του κοτόπουλου, αν και πολύ νόστιμα, καλό είναι να αποφεύγονται γιατί περιέχουν πολλά παράσιτα και βακτήρια που είναι επιβλαβή για την υγεία.
Εντόσθια κοτόπουλου
Τα εσωτερικά όργανα, ειδικά οι πνεύμονες, είναι ένα από τα μέρη του κοτόπουλου που μπορούν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και παρασίτων. Ακόμη και οι υψηλές θερμοκρασίες κατά το μαγείρεμα δεν μπορούν να τα καταστρέψουν εντελώς. Ορισμένα βακτήρια είναι θερμοανθεκτικά, που σημαίνει ότι παραμένουν παρόντα ακόμη και μετά τη θερμική επεξεργασία, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.
Πέτσα κοτόπουλου
Πολλοί πιστεύουν ότι η πέτσα του κοτόπουλου είναι μια πλούσια πηγή κολλαγόνου, αλλά στην πραγματικότητα, περιέχει κυρίως πολλά λιπαρά και πολλά επιβλαβή βακτήρια και παράσιτα. Η υπερβολική κατανάλωση πέτσας κοτόπουλου μπορεί επομένως να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας.
Ουρά
Η ουρά του κοτόπουλου είναι πολύ δημοφιλής στις ασιατικές χώρες, τηγανητή ως τραγανό σνακ. Όμως αυτό το μέρος του κρέατος περιέχει πολλά βακτήρια και παράσιτα που μπορούν να προκαλέσουν ποικίλα προβλήματα υγείας.
Για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης και προβλημάτων υγείας σύφωνα με το cibum, συνιστάται να αποφεύγετε να τρώτε αυτά τα μέρη του κοτόπουλου ή να το καθαρίζετε καλά και να το ξαναζεσταίνετε σωστά. Επιλέξτε υψηλής ποιότητας, αποδεδειγμένες πηγές κρέατος και εξασφαλίστε τη σωστή υγιεινή κατά την προετοιμασία του φαγητού.