in , ,

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Έχει λευκές γραμμές στη σάρκα; Δώστε προσοχή, δεν είναι τόσο αθώες!

Έχει το κοτόπουλο σας λευκές γραμμές στη σάρκα; Δώστε προσοχή, δεν είναι τόσο αθώες!

Έχει τύχει κάποιες φορές όταν αγοράζετε κοτόπουλο να παρατηρήσετε λευκές ραβδώσεις επάνω στη σάρκα του; Αν κοιτάξετε προσεκτικά ίσως δεν έχουν όλες οι συσκευασίες. Αυτές οι ραβδώσεις λοιπόν δεν είναι τόσο αθώες ούτε τυχαία έχουν βρεθεί εκεί, ούτε φταίει το κοτόπουλο αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας.

Πώς καθαρίζουμε αλλά και απολυμαίνουμε τις ξύλινες κουτάλες και τα ξύλα κοπής

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο ιταλικό περιοδικό Animal Science το 2013, οι λευκές λωρίδες θεωρούνται μυϊκή διαταραχή η οποία βρίσκεται κυρίως στα σύγχρονα υβριδικά πουλιά.

Κοτόπουλο – λευκές γραμμές στη σάρκα

Σε αντίθεση με το παρελθόν που τα κοτόπουλα έφταναν τα τρία με τέσσερα κιλά, τα σημερινά βιομηχανικά πρότυπα έχουν μειώσει κατά το ήμισυ το χρόνο εκτροφής και ανάπτυξης ενός κοτόπουλου. Και ενώ οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμα μια ξεκάθαρη και οριστική απάντηση γιατί συμβαίνει αυτή η μυική διαταραχή, είναι σαφές ότι έχει να κάνει με τις νέες μεθόδους παραγωγής και εκτροφής των αγροκτημάτων, οι οποίες δεν χρησιμοποιούνταν 50 χρόνια πριν.

Προσοχή ανακλήσεις παιχνιδιών, παιδικών ρούχων και αντικειμένων λόγω ακαταλληλότητας. Σοβαρός κίνδυνος.

Οι Αμερικάνοι καταναλώνουν κοτόπουλο όσο κανένας άλλος, καθιστώντας απαραίτητο οι εταιρίες να παράγουν μεγάλα κοτόπουλα σε μικρό χρόνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αυτή η κατάσταση αυξάνει το λίπος στα κοτόπουλα κατα 224% πράγμα που είναι κατά πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο, καθιστώντας το κοτόπουλο πολύ λιπαρό με περισσότερες θερμίδες και λιγότερο θρεπτικό. Και ενώ οι λευκές λωρίδες στο κοτόπουλο ουσιαστικά δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια τροφίμων, θεωρητικά δεν είναι τόσο υγιεινό και με λιγότερες θερμίδες όσο εμείς θεωρούμε.

Μεγάλη προσοχή: Αν έχετε αυτά τα αντικείμενα στο σπίτι πετάξτε τα αμέσως

Το πρόβλημα είναι και στην όψη αλλά και στην βρώση. Οι λευκές λωρίδες είναι εμφανείς στις μαρινάδες ή στο μαγείρεμα. Σε μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας και την Texas A & M, το 50% των καταναλωτών δήλωσε ότι δεν θα αγόραζε κοτόπουλο λευκές λωρίδες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί τους. Έχετε δοκιμάσει να μασήσετε κοτόπουλο που έχει λευκές λωρίδες λίπους;

Το National Chicken Council τονίζει ότι δεν υπάρχει ανησυχία σχετικά με τη γεύση ή με την ποιότητα του κοτόπουλου με ραβδώσεις, ωστόσο αν ψάχνετε για κοτόπουλο υψηλής ποιότητας πρέπει είτε να ψάξετε προσεκτικά όλες τις συσκευασίες ή ιδανικά να αγοράζετε κοτόπουλα από μικρές τοπικές φάρμες όπου τα κοτόπουλα εκτρέφονται στον χρόνο που χρειάζεται πραγματικά.

Προσοχή: Το λάθος που κάνετε όταν ξεπαγώνετε το κοτόπουλο

Ο καλύτερος και πιο υγιεινός τρόπος για την προετοιμασία/μαγείρεμα του κρέατος από κοτόπουλο είναι όταν είναι φρέσκο, αλλά, αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, θα πρέπει τουλάχιστον να το παγώσετε και να το ξεπαγώσετε σωστά

Το κρέας από το κοτόπουλο παγώνει γρήγορα, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει.

Όχι καυτό νερό

Σε περίπτωση που θα πρέπει να προετοιμάσετε το κρέας γρήγορα, ποτέ μην το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήσετε έναν φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα κοτόπουλου.

Αν έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, ξεπαγώσετε το κατεψυγμένο κρέας μέσα στο ψυγείο. Αλλά να θυμάστε, ότι αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον 24 ώρες για να γίνει σωστά από την στιγμή που θα το βγάλετε από την κατάψυξη και θα το βάλετε στην συντήρηση του ψυγείου.

Ένας τρίτος τρόπος είναι να ξεπαγώσετε το κοτόπουλο είναι σε κρύο νερό. Μην ξεχάσετε όμως ότι θα πρέπει να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.

Ρολάκια κοτόπουλου: Τραγανιστό ορεκτικό για το τραπέζι σας

Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό απαγορεύεται επειδή το κρέας θα χάσει την ποιότητα του. Επίσης, κινδυνεύει να μολυνθεί με επιβλαβή βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ειδικά το καλοκαίρι.

Συμβουλή: Προτού παγώσετε το κοτόπουλο, κόψτε το σε μικρές ποσότητες ή/και μερίδες, γιατί από τη στιγμή που θα το αποψύξετε, απαγορεύεται να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια. Αν είναι σε μικρές μερίδες, θα μπορείτε πάντοτε να ξεπαγώνετε την ποσότητα που θέλετε.

https://toftiaxa.gr/2019/01/to-lathos-pou-kanoume-otan-ksepagonoume-kotopoulo.html

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

7 αποφάσεις ζωής για το 2020 για να έχετε την πιο ευτυχισμένη και υγιή χρονιά

ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ μέσα σε λίγες μέρες το μπουφάν αξίας 37€ του μικρού Άρτσι, γιου του Πρίγκηπα Χάρι και της Μέγκαν!