Δες την παρακάτω συνταγή για κοτόπουλο με μανιτάρια και λευκό κρασί στο τηγάνι και θα έχεις αυτό που χρειάζεσαι.
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- χοντρό αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κιλό μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα
- 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε το αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο.
Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι στα φιλέτα κοτόπουλου και μετά πέρασε τα από το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μέτρια προς υψηλή φωτιά λιώσε το λάδι και την μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Βάλε μέσα τα φιλέτα και ψήσε τα μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά για περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μείωσε την φωτιά στο μέτριο, βάλε μέσα το θυμάρι, τα μανιτάρια, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά για περίπου 6 λεπτά.
Πρόσθεσε τον ζωμό, το κρασί και μαγείρεψε μέχρι να μειωθούν τα υγρά στο μισό για περίπου 3 λεπτά.
Βάλε ξανά στο τηγάνι τα κοτόπουλα, ανακάτεψε καλά για να ανακατευτούν καλά τα υλικά, βάλε από πάνω μαϊντανό και σέρβιρε αμέσως.
Καλή σου όρεξη!