Θέλετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα κέικ με 3 υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας; Διαβάστε παρακάτω την συνταγή για το πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο κέικ χωρίς γάλα, βούτυρο ή λάδι.
Συνταγή για εύκολο κέικ με μόλις τρία υλικά
Αυτό το εύκολο κέικ φτιάχνεται με μόλις τρία απλά υλικά που έχετε όλοι σπίτι σας. Δεν περιέχει καθόλου βούτυρο, λάδι ή γάλα ούτε καν μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Το συγκεκριμένο κέικ είναι επίσης ελαφρύ στη γεύση κι είναι εξαιρετική επιλογή για κολατσιό των παιδιών, για επιδόρπιο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υλικά
3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι (195 g) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι (128 g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Πώς να Διορθώσετε ένα Καμένο Κέικ
Αυγά
Δεν υπάρχει υποκατάστατο για τα αυγά σε αυτή τη συνταγή. Τα αυγά είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε τη δομή του κέικ και να φουσκώσει καθώς δεν υπάρχει διογκωτικό. Τα αυγά δεν χρειάζεται να χωριστούν σε αυτή τη συνταγή για να φτιάξετε μαρέγκα. Αντίθετα, τα χτυπάτε δυνατά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό.
Ζάχαρη
Τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, μπορείτε να την αντικαταστήσετε επίσης με μαύρη ζάχαρη.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιείται κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Εκτέλεση
Υπάρχουν δύο βασικά βήματα για να φτιάξετε αυτό το απλό κέικ
- Αρχικά χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί με το μίξερ για περίπου οκτώ λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, το μείγμα θα γίνει από αφρώδες, παχύρρευστο και κρεμώδες. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το μείγμα των αυγών αλλάζει χρώμα από κίτρινο σε πολύ ανοιχτό (σχεδόν λευκό) κίτρινο
- Στη συνέχεια ρίχνετε απαλά το αλεύρι. Για αφράτο αποτέλεσμα κοσκινίστε το. Το αλεύρι τείνει να συσσωρεύεται και αν το προσθέσετε ρίχνοντάς το ανακατεύοντας γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει το ξεφούσκωμα του αέρα από το μείγμα των αυγών. Εάν δεν διαθέτετε σουρωτήρι ή κόσκινο, μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε το αλεύρι με τα χέρια σας.
Κέικ με Πραλίνα Φουντουκιού χωρίς Βούτυρο: Ιδανικό κολατσιό και για το σχολείο
Διαδικασία για το κέικ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών. Το κοσκινίζετε σταδιακά ( 1/3 κάθε φορά).
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά. Η επιφάνεια του κέικ πρέπει να είναι ανοιχτό καφέ και να είναι ένα συμπαγής. Η οδοντογλυφίδα που τοποθετείτε πρέπει να βγαίνει καθαρή
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ή/και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες.
via enimerotiko