Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας με γεύση καφέ και νότες πορτοκάλι με υλικά που πάντα θα εχετε στο σπίτι σας.
Υλικά
200 γρ. αλεύρι
20 γρ. κακάο
10 γρ. μπεϊκιν παουντερ
200 γρ. ζάχαρη
100 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml καφέ εσπρέσο η γαλλικό
70 γρ. σπορέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για γλάσο
3 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
4 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά. Το χυμό πορτοκάλι, καφέ, σπορέλαιο και το ξύσμα πορτοκάλι ζεσταίνουμε αρκετά, δεν βράζουμε απλά να είναι πολύ ζεστά.
Μετά στα υγρά ρίχνουμε τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε γρήγορα. Θα βγει ένα πολύ ρευστό μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά στις αντιστάσεις.
Για το γλάσο
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράσει 1 λεπτό.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olha Pazyuk