in , , ,

9 Λάθη Υγιεινής που εν Αγνοία μας Θεωρούμε Αβλαβή

λάθη υγιεινής,συμβουλές υγιεινής,φροντίδα σώματος,
λάθη υγιεινής,συμβουλές υγιεινής,φροντίδα σώματος,

Μαθαίνουμε για τις βασικές αρχές της αυτοφροντίδας απο την παιδική ηλικία μας. Όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι να πλένουν τα χέρια τους και να βουρτσίζουν τα δόντια τους τακτικά. Αλλά πολλές φορές, δεν σκεφτόμαστε καν λάθη υγιεινής που κάνουμε εν αγνοία και μπορεί να είναι επιβλαβη για τη υγεία μας. 9 Συμβουλές Στοματικής Υγιεινής που Πιθανότατα Δεν Γνωρίζατε πριν

Αρχίζουμε να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πάντα από το ίδιο σημείο.

© user18526052 / Freepik, © user18526052 / Freepik

Όταν βουρτσίζουμε συνεχώς τα δόντια μας από το ίδιο σημείο, δίνουμε το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής μας στα δόντια που βουρτσίζονται πρώτα. Στα δόντια που βουρτσίζουμε τελευταία δεν δίνουμε πολλή προσοχή γιατί έχουμε την τάση να βαριόμαστε όταν φτάνουμε σε αυτά. Επομένως, οι οδοντίατροι συμβουλεύουν να μην συνηθίζετε στο ίδιο μοτίβο βουρτσίσματος και να ξεκινάτε πάντα με διαφορετικά δόντια για να τα καθαρίζετε πιο ομοιόμορφα.

Πλένουμε το πρόσωπό μας μετά από σωματική δραστηριότητα, όχι πριν.

© jcomp / Freepik, © freepik / Freepik

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι πιο σημαντικό να πλένεστε πριν την σωματική δραστηριότητα. Είναι καλύτερα να ξεπλύνετε τυχόν μακιγιάζ ή βρωμιά εκ των προτέρων και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την καθαριότητα του δέρματος μετά από άσκηση. Εάν δεν το κάνετε αυτό, τότε είναι καλύτερα να μην σκουπίζετε το πρόσωπό σας από τον ιδρώτα μετά την άσκηση. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να φράξετε τους πόρους του δέρματος σας. Αρκεί να το σκουπίσετε απαλά με μια βαμβακερή πετσέτα.

Κόβουμε βρεγμένα νύχια.

© freepik / Freepik

Τα βρεγμένα νύχια είναι πιο μαλακά από τα στεγνά, οπότε το κόψιμό τους μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο. Αλλά, στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος φέρνει περισσότερες ενοχλήσεις, καθώς τα νύχια λυγίζουν και το κόψιμο μετατρέπεται σε σκίσιμο. Οι ανομοιόμορφες άκρες των νυχιών μπορεί να κολλήσουν στα ρούχα, κάτι που μπορεί να βλάψει και τα δύο. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να κόβετε τα νύχια σας στεγνά.

Βασιζόμαστε στην αποτελεσματικότητα των υγρών μαντηλιών.

© Drazen Zigic / Freepik, © ivabalk / Pixabay

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια σκοτώνουν τα μικρόβια, αλλά μόνο σε καθαρά χέρια. Εάν το δέρμα είναι καλυμμένο με βρωμιά ή λίπη, το οινόπνευμα στα μαντηλάκια δεν θα μπορεί να διεισδύσει στο δέρμα. Το τακτικό πλύσιμο των χεριών θα είναι πιο αξιόπιστο σε αυτή την περίπτωση. Τα μωρομάντηλα δεν περιέχουν καθόλου αλκοόλ για να απομακρύνουν ιούς και βακτήρια.

Δείτε ακόμη 8 Λάθη Σχετικά με την Υγιεινή του Σώματος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Στεγνώνουμε πολύ το σώμα μας μετά το ντους.

© Yan Krukov / Pexels

Οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν να σκουπιστείτε μετά το ντους. Με μια πετσέτα αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα που προστατεύουν το δέρμα. Αντίθετα, είναι καλύτερο να περιμένετε να στεγνώσει το δέρμα από μόνο του ή να το στεγνώσετε απαλά με μια πετσέτα αντί να το τρίψετε.

Χρησιμοποιούμε αρωματικές σερβιετες και ταμπόν.

© Bessi / Pixabay

Τα αρωματικά προϊόντα γυναικείας υγιεινής μπορούν να αλλάξουν την ισορροπία του pH του δέρματος, οδηγώντας σε ερεθισμό. Επιλέξτε προϊόντα υγιεινής που δεν περιέχουν επιπλέον χημικές ουσίες, όπως αρώματα.

Χρησιμοποιούμε πάρα πολύ οδοντόκρεμα.

© PxHere, © 螺钉 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Οι οδοντίατροι δεν συμφωνούν ότι όσο περισσότερη οδοντόκρεμα χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερο είναι για τα δόντια μας. Το βούρτσισμα των δοντιών με πολλή οδοντόκρεμα μπορεί να οδηγήσει σε υπερφθορίωση στα παιδιά. Αυτή είναι η βλάβη του σμάλτου που προκαλείται από το υπερβολικό φθόριο, το οποίο μπορεί να λεκιάσει τα δόντια με την ηλικία και να τα κάνει πιο επιρρεπή στην τερηδόνα.

Η υπερφθορίωση επηρεάζει κυρίως τα παιδιά. Ωστόσο, η χρήση υπερβολικής ποσότητας οδοντόκρεμας με λειαντικά σωματίδια σε συνδυασμό με το σκληρό τρίψιμο μιας οδοντόβουρτσας μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση του σμάλτου. Μπορείτε να αποφύγετε όλα αυτά τα προβλήματα εάν χρησιμοποιείτε ποσότητες οδοντόκρεμας σε μέγεθος μπιζελιού με κάθε χρήση.

Χρησιμοποιούμε συνεχώς το ίδιο αντιιδρωτικό.

© Ana Essentiels / Unsplash

Με τον καιρό, το σώμα μας συνηθίζει στα αντιιδρωτικά. Αν τα αλλάζουμε σπάνια, δεν λειτουργούν πλέον ενάντια στις άσχημες οσμές. Ως εκ τούτου, θεωρείται χρήσιμο να δοκιμάζετε περιοδικά αντιιδρωτικά άλλων μάρκων.

Καθαρίζουμε τα αυτιά μας αλλά δεν πλένουμε πίσω από αυτά.

© Vladimir Gjorgiev / Shutterstock.com, © AlexandreNunes / Shutterstock.com

Οι άνθρωποι δεν πρέπει να καθαρίζουν καθόλου τα αυτιά τους. Αλλά εάν το σώμα αρχίσει να παράγει πολύ κερί αυτιού, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία ή απώλεια ακοής, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό που θα κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες.

Ταυτόχρονα, συχνά ξεχνάμε να καθαρίζουμε την περιοχή πίσω από τα αυτιά μας, παρόλο που συνιστάται να το κάνουμε τακτικά. Αν δεν το κάνουμε, το δέρμα μας μπορεί να αρχίσει να αναδίδει μια δυσάρεστη μυρωδιά. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να πλένετε την περιοχή πίσω από τα αυτιά χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό σε καθημερινή βάση.

Δείτε επίσης 10 Λανθασμένες Συνήθειες Προσωπικής Υγιεινής

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για παπούτσια,συμβουλές για παπούτσια,χρήσιμα,μετατροπή παπουτσιών,

11 Τρόποι για να Κάνετε Άνετα τα Άβολα Παπούτσια

DIY κατασκευές κήπου με σύρμα,DIY διακοσμητικά κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

15 DIY Κατασκευές Κήπου με Σύρμα