in , , , , ,

8 Λάθη Σχετικά με την Υγιεινή του Σώματος

λάθη υγιεινής σώματος,φροντίδα σώματος,συμβουλές υγείας,υγεία
8 Λάθη Σχετικά με την Υγιεινή του Σώματος

Έχουμε καθημερινές ρουτίνες σωματικής υγιεινής από την παιδική ηλικία, αλλά μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι κάποια πράγματα γίνονται λάθος που μπορούν να μας βλάψουν. Γιατί Πρέπει να Πλένετε Μόνο 3 Μέρη του Σώματος Σύμφωνα με μια Έρευνα

Φοράτε μια σερβιέτα όλη μέρα

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ειδικοί δεν συνιστούν να φοράτε σερβιέτα όλη την ημέρα. Πρέπει να αλλάζονται κάθε 3-5 ώρες.

Χρησιμοποιείτε μπατονέτες, καρφίτσες ή αιχμηρά αντικείμενα για να καθαρίσετε τα αυτιά σας

brightside

Οι γιατροί συνιστούν να είστε πιο προσεκτικοί με τα αυτιά και να σταματήσετε να τα καθαρίζετε με μπατονέτες. Μην καθαρίζετε τα αυτιά σας με τίποτα μικρότερο από μια πετσέτα στο δάχτυλό σας. Οι μελέτες επίσης δεν συνιστούν τη χρήση κεριών αυτιού επειδή δεν είναι αποτελεσματικά και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν τραυματισμό.

Καθημερινή απολέπιση του δέρματος

© Depositphotos.com

Το δέρμα ανανεώνεται κάθε 6 εβδομάδες και η επιθετική απολέπιση οδηγεί στην πραγματικότητα σε ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Η χρήση λούφας στο ντους είναι στην πραγματικότητα μια μηχανική απολέπιση. Χρησιμοποιήστε την μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

Αλλαγή πάτων λιγότερο από μία φορά το χρόνο

© Depositphotos.com

Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τους πάτους σας μεταξύ 6-12 μηνών με τακτική χρήση. Πρώτα απ’ όλα, οι παλιοί πάτοι σταματούν να στηρίζουν την καμάρα του ποδιού. Δεύτερον, αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα λόγω βακτηρίων. Γι’ αυτό δεν είναι υγιεινό να φοράτε παπούτσια χωρίς κάλτσες.

Δείτε ακόμη 10 Λανθασμένες Συνήθειες Προσωπικής Υγιεινής

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν απολεπίζετε τις μασχάλες σας

© Depositphotos.com

Οι ειδικοί λένε ότι και οι μασχάλες σας χρειάζονται απολέπιση, ειδικά αν τις ξυρίζετε. Χρησιμοποιήστε μια λούφα για να εφαρμόσετε ένα scrub σώματος και στη συνέχεια κάντε απαλή απολέπιση. Εάν το δέρμα της μασχάλης σας είναι ευαίσθητο, χρησιμοποιήστε καθαριστικό προσώπου. Κάντε τους απολέπιση δύο φορές την εβδομάδα.

Χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού στο πρόσωπο

© Depositphotos.com

Είναι πιο υγιεινό να αποφεύγετε τυχόν καθαριστικά που κάνουν το δέρμα σας ξηρό και ερεθισμένο. Αποφύγετε λοιπόν τα αντιβακτηριακά σαπούνια. Ο αντιβιοτικός παράγοντας σε αυτά αφαιρεί το δέρμα από τα ενυδατικά του έλαια.

Χρήση αντιβακτηριδιακού σαπουνιού για τα χέρια κάθε μέρα

© Depositphotos.com

Είναι καλύτερα να παραλείπετε τη χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού κάθε μέρα για τα χέρια σας. Οι κατασκευαστές δεν έχουν αποδείξει ότι τα συστατικά είναι ασφαλή για καθημερινή χρήση και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το απλό σαπούνι είναι λιγότερο αποτελεσματικό.

Πιέζετε ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας

© Depositphotos.com

Μια μελέτη έδειξε ότι η εφαρμογή περισσότερης από ελαφριάς πίεσης στα δόντια σας ή το βούρτσισμα για περισσότερο από 2 λεπτά δεν τα κάνει πιο καθαρά. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προβλημάτων στοματικής υγείας.

Δείτε επίσης 6 Λάθη στην Υγιεινής που Πρέπει να Σταματήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστήριες καταστάσεις,υγεία,περίεργα

7 Μυστήριες Καταστάσεις που Είναι και Ευλογία και Κατάρα

ενεργοβόρες συσκευές,εξοικονόμηση ρεύματος,σπατάλη ενέργειας,χρήσιμα

Σοκ στο ρεύμα: 5 Συσκευές που Καταναλώνουν Ρεύμα Ακόμα και Απενεργοποιημένες