in , ,

Γιατί Πρέπει να Πλένετε Μόνο 3 Μέρη του Σώματος Σύμφωνα με μια Έρευνα

πλύσιμο σώματος,φροντίδα σώματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
Γιατί Πρέπει να Πλένετε Μόνο 3 Μέρη του Σώματος Σύμφωνα με μια Έρευνα

Μερικοί θεωρούν ότι ένα ντους το πρωί είναι ένας τρόπος για να φρεσκαριστείτε και να ξεκινήσετε τη μέρα, ενώ άλλοι βλέπουν το ντους το βράδυ ως έναν τρόπο χαλάρωσης. Ωστόσο, η επιστήμη δεν συμφωνεί με αυτήν την πρακτική καθώς συνιστά να κάνετε λιγότερο τακτικα ντους και να πλένετε μόνο 3 μέρη του σώματος. Περιποίηση μαλλιών στο σπίτι: Γιατί Είναι Καλύτερα να Μην Λούζετε τα Μαλλιά σας στο Ντους

Τα συχνά ντους μπορεί να μην είναι καλή ιδέα

© shutterstock.com

Τα πολύ συχνά ντους μπορεί να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στο δέρμα. Για παράδειγμα, μπορεί να το ξηράνει, ειδικά αν χρησιμοποιείτε λειαντική ουσία ή σαπούνι. Επιπλέον, μπορείτε να αφαιρέσετε τα σημαντικά έλαια, τα λιπίδια και τα βακτήρια που βοηθούν το δέρμα να αντισταθεί στη φλεγμονή, να διατηρεί μια λεία υφή και ενισχύει τον προστατευτικό φραγμό του.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ντους

© shutterstock.com

Σύμφωνα με την έρευνα το καθημερινό ντους είναι κακό καθώς ξεπλένει τα φιλικά βακτήρια που ζουν στο δέρμα. Επιπλέον, είναι επιβλαβές και για τα μαλλιά. Το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά και να θαμπώσει το χρώμα τους. Ως εκ τούτου, πολλοί δερματολόγοι συνιστούν να κάνετε ντους κάθε δεύτερη μέρα, ή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα και το λούσιμο κάθε δεύτερη μέρα ή λιγότερο είναι ιδανικό.

Δείτε ακόμη 10 Ανθυγιεινές Συνήθειες Ντους που Πρέπει να Σταματήσετε

Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στις μασχάλες

brightside

Το πλύσιμο του σώματος από την κορυφή μέχρι τα νύχια με σαπούνι και νερό μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα. Ωστόσο, είναι ζωτικής σημασίας η τήρηση σχολαστικής υγιεινής στην περιοχή της μασχάλης. Συνιστάται το πλύσιμο των μασχαλών αντί να κάνετε καθημερινό ντους για να αποφύγετε προβλήματα όπως το έκζεμα.

Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη βουβωνική χώρα

brightside

Ένα άλλο μειονέκτημα του καθημερινού καθαρισμού ολόκληρου του σώματος μπορεί να είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από το ντους με νερό που περιέχει αλάτι και χημικές ουσίες όπως χλώριο, φθόριο και φυτοφάρμακα. Ως εκ τούτου, μπορεί να αρκεί ο καθαρισμός της βουβωνικής χώρας και των άλλων 2 μερών του σώματος. Οι βουβωνικές χώρες, όπως και οι μασχάλες, είναι πιο επιρρεπείς σε τρίχες που στριβούν και μύκητες. Για να αποφύγετε τη μόλυνση, πρέπει να πλένετε αυτό το ευαίσθητο μέρος του σώματος καθημερινά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στα πόδια

brightside

Το πλύσιμο των ποδιών είναι σημαντικό καθώς συσσωρεύουν βρωμιά αν είστε ξυπόλητοι και υγρασία που εκτρέφουν βακτήρια εάν φοράτε κάλτσες ή παπούτσια.

Δείτε επίσης 6 Λόγοι να Κάνετε Ντους Λιγότερο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μυστικά των γιαγιάδων, δουλειές του σπιτιού, Συμβουλές για δουλειές του σπιτιού

6 μυστικά των γιαγιάδων για τις δουλειές του σπιτιού που οι νέες νοικοκυρές δεν γνωρίζουν

σνακ στη φρυγανιέρα,μαγείρεμα στη φρυγανιέρα,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα

9 Σνακ που Μπορείτε να Μαγειρέψετε στη Φρυγανιέρα