in , , ,

7 Μυστήριες Καταστάσεις που Είναι και Ευλογία και Κατάρα

μυστήριες καταστάσεις,υγεία,περίεργα
7 Μυστήριες Καταστάσεις που Είναι και Ευλογία και Κατάρα

Πολλοί μισούν αυτό το αίσθημα φόβου που τους παραλύει σε καθημερινές καταστάσεις και εύχονται να μην ένιωθαν καθόλου φόβο.

Και λίγοι άνθρωποι αρνούνται το γεγονός ότι ο σωματικός πόνος είναι άβολος και εκνευριστικός και επιθυμούν να έχουν ανοσία σε αυτόν. Λοιπόν, να είστε προσεκτικοί τι επιθυμείτε γιατί αυτές οι «υπερδυνάμεις» και πολλές άλλες υπάρχουν στην πραγματική ζωή, αλλά συχνά συνοδεύονται από ένα πακέτο σπάνιων χρόνιων παθήσεων. Υπάρχουν 7 σπάνιες ιατρικές καταστάσεις που κάνουν τους ανθρώπους που τις έχουν να φαίνονται μοναδικοί, ωστόσο, μπορεί να είναι πραγματικά δυσάρεστες και μερικές φορές επικίνδυνες. Ο Σκύλος σας Μπορεί να σας Βοηθήσει να Ζήσετε Περισσότερο

Κρυστάλλινα δάκρυα

7 Μυστήριες Καταστάσεις που Είναι και Ευλογία και Κατάρα

Αυτή η κατάσταση συνίσταται στη συσσώρευση άκαμπτων κρυστάλλων στον κερατοειδή, το διαφανές μπροστινό μέρος του ματιού. Είναι ένα από τα συμπτώματα μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής που στοχεύει διαφορετικούς ιστούς και όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, των μυών, του ήπατος, του παγκρέατος και του εγκεφάλου, εκτός από το ίδιο το μάτι. Και το χειρότερο είναι ότι εάν αυτό το σύμπτωμα αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει φωτοφοβία, μια μορφή ευαισθησίας των ματιών που περιλαμβάνει ένα οδυνηρό συναίσθημα ως απόκριση στο ηλιακό φως.

Ιατρικός όρος: οφθαλμική κυστίνωση

Πλήρης απουσία φόβου

Αυτή η παντελής έλλειψη φόβου είναι το αποτέλεσμα μιας εξαιρετικά σπάνιας γενετικής διαταραχής με λιγότερα από 500 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί παγκοσμίως! Εκτός από αυτό το ψυχολογικό σύμπτωμα, η ασθένεια επηρεάζει το δέρμα, τις αναπνευστικές διαδρομές και το νευρικό σύστημα. Αν και αυτή η αφοβία μπορεί να φαίνεται αξιοζήλευτη με την πρώτη ματιά, στην πραγματικότητα αφήνει τον ασθενή ευάλωτο σε κάθε είδους κινδύνους.

Ιατρικός όρος: νόσος Urbach-Wiethe

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αναισθησία στον πόνο

Αν και το να μην μπορείτε να αισθανθείτε πόνο ακούγεται δελεαστικό, είναι στην πραγματικότητα μια κρυφή κατάρα. Στην πραγματικότητα, το σώμα μας μας ενημερώνει για τα προβλήματα που έχει στέλνοντάς μας σήματα με τη μορφή πόνου, και το να χάσουμε τα σημάδια θα ήταν επικίνδυνο, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Αυτή η κατάσταση είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα ενός συγκεκριμένου ελαττωματικού γονιδίου και, παραδόξως, ο ασθενής μπορεί ακόμα να αισθάνεται φυσιολογική επαφή σώμα με σώμα!

Ιατρικός όρος: συγγενής αναλγησία

Δείτε ακόμη Τα 10 Επαγγέλματα που σας Παχαίνουν

Αφή καθρέφτη

Ένα άτομο με αυτήν την πάθηση αισθάνεται σαν να αγγίζεται το δικό του σώμα κάθε φορά που βλέπει κάποιον άλλο να αγγίζεται. Στην πραγματικότητα, αυτή η πάθηση σχετίζεται με δομικές διαφορές στον εγκέφαλο που προκαλούν την σύγχυση των οπτικών και των απτικών αισθήσεων – σκεφτείτε κάποιον που «βλέπει» τον ήχο ή «ακούει» χρώματα. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ευλογημένο με επιπλέον αισθητηριακές εμπειρίες, στην πραγματικότητα προκαλεί πραγματική βλάβη στη σωματική και ψυχική ευεξία του ατόμου.

Ιατρικός όρος: συναισθησία αφής καθρέφτη

Σούπερ μνήμη

Τα άτομα με αυτή την πάθηση θυμούνται με ακρίβεια κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους και περιγράφουν ακόμη γεγονότα από τη βαθιά παιδική τους ηλικία! Η ακριβής αιτία παραμένει άγνωστη, ωστόσο, η συνεχιζόμενη έρευνα δείχνει ότι μπορεί να έχει γενετική βάση. Αν νομίζετε ότι είναι αξιοζήλευτο, θυμηθείτε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχάσουν δυσάρεστες στιγμές που θα και η συνεχώς ενεργή μνήμη τους προκαλεί χρόνιους πονοκεφάλους και αϋπνία.

Ιατρικός όρος: υπερθυμησία

Σύμπλεγμα ιδιοφυΐας

Το σύνδρομο Genius είναι μια σπάνια πάθηση που μπορεί να είναι χαρακτηριστική για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές ή για άτομα με εγκεφαλική βλάβη, γενικά στο αριστερό ημισφαίριο. Οι ασθενείς με τέτοιες καταστάσεις εμφανίζουν εξαιρετικά ταλέντα στη μουσική, τη ζωγραφική, τους υπολογισμούς και την κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων. Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιοφυΐες σε κάποιους τομείς, παρουσιάζουν δυσκολίες σε άλλους.

Ιατρικός όρος: σύνδρομο savant

Μιλώντας με ξένες προφορές

Φανταστείτε ότι μπορείτε να μιμηθείτε τις προφορές ανθρώπων από χώρες στις οποίες δεν έχετε πάει ποτέ! Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ ωραίο, αλλά δεν είναι διασκεδαστικό για τους ίδιους τους ασθενείς, καθώς μιλούν με μια ξένη προφορά ανεξέλεγκτα. Ο πιο συνηθισμένος λόγος για αυτήν την κατάσταση είναι ένας τραυματισμός στο κεφάλι ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Και αυτό το «δώρο» είναι, στην πραγματικότητα, μια νευρολογική πάθηση που μπορεί να έχει επιπλοκές εάν η υποκείμενη αιτία δεν διαγνωστεί και δεν αντιμετωπιστεί.

Ιατρικός όρος: σύνδρομο ξένης προφοράς

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Το Πώς Κρεμάτε το Χαρτί Υγείας Λέει Πολλά για Εσάς!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Boho Chic διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες Boho Chic διακόσμησης μπαλκονιού,διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού

50 Ιδέες Boho Chic Διακόσμησης Μπαλκονιού

λάθη υγιεινής σώματος,φροντίδα σώματος,συμβουλές υγείας,υγεία

8 Λάθη Σχετικά με την Υγιεινή του Σώματος