in

Πώς να Φτιάξετε Λεμόνια Τουρσί

λεμόνια τουρσί,συνταγή για λεμόνια τουρσί,αλμυρές δημιουργίες
Πώς να Φτιάξετε Λεμόνια Τουρσί

Δοκιμάστε λεμόνια τουρσί για μια αλμυρή, γευστική βόμβα εσπεριδοειδών που προσθέτει μια λεμονάτη ουσία σε ζεστά μαγειρευτά, σάλτσες σαλάτας με βινεγκρέτ λεμόνι, ψητό ψάρι, ψητό κοτόπουλο και σοταρισμένα λαχανικά. Τα λεμόνια Meyer είναι το προτιμώμενο φρέσκο λεμόνι για τουρσί, επειδή έχουν λιγότερη οξύτητα και είναι πιο γλυκά από τα κανονικά λεμόνια. Τα λεμόνια Meyer έχουν επίσης πιο λεπτή φλούδα, επομένως διατηρούνται πιο γρήγορα από ένα κανονικό φρέσκο λεμόνι.ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ: Τα Διαμάντια της ελληνικής γης και οι πολύτιμοι καρποί της κλεισμένα σε ΒΑΖΑ!

Πώς να Φτιάξετε Λεμόνια Τουρσί

Θα χρειαστείτε:

6 ή 7 λεμόνια Meyer
Κοφτερό μαχαίρι
Χοντρό αλάτι
Βάζο με καπάκι
Μη αντιδραστικό καπάκι ή σφραγισμένη πλαστική σακούλα (αν χρειάζεται)

Είναι σημαντικό να αποστειρώσετε τα γυάλινα βάζα πριν διατηρήσετε τα λεμόνια. Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να τα πλύνετε και να τα στεγνώσετε στο πλυντήριο πιάτων σε υψηλή θερμοκρασία ή να τα πλύνετε στο χέρι με ζεστό σαπουνόνερο πριν τα ξεπλύνετε και να τα τοποθετήσετε σε βραστό νερό μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε. Ένας άλλος τρόπος είναι να τα τοποθετήσετε σε ζεστό φούρνο αφού τα πλύνετε με ζεστό νερό. Όποια μέθοδο αποστείρωσης κι αν επιλέξετε, απλώς φροντίστε να παραμείνουν ζεστά μέχρι να είστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσετε.

Ξεπλύνετε τα φρέσκα λεμόνια Meyer σε κρύο νερό για να ξεπλύνετε τυχόν κερί που μπορεί να είναι πάνω τους. Οι περισσότεροι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών βάζουν κερί στα φρούτα και τα λαχανικά για να τα διατηρήσουν φρέσκα κατά τη μεταφορά. Εάν χρησιμοποιείτε φρέσκα λεμόνια που έχουν μαζευτεί απευθείας από μια λεμονιά, δεν χρειάζεται τρίψιμο για να αφαιρέσετε το κερί από τη φλούδα, αλλά θα πρέπει να τα πλύνετε.

Τοποθετήστε τα φρέσκα λεμόνια Meyer στο ξύλο κοπής και κόψτε και τις δύο άκρες της φλούδας λεμονιού. Στη συνέχεια, κόψτε το λεμόνι σε οκτώ μέρη, αφήνοντας το κάτω μέρος του λεμονιού ανέπαφο για να μην διαλύεται.

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Πίκλες με Μήλα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανοίξτε τα κομμένα τμήματα λεμονιού και πασπαλίστε μια γενναιόδωρη ποσότητα χοντρού αλατιού στις κομμένες επιφάνειες του λεμονιού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανονικό αλάτι. Το αλάτι δημιουργεί μια αργή διαδικασία ζύμωσης που διασπά τη φλούδα του λεμονιού και απομακρύνει την πικρή γεύση. Μην ανησυχείτε μήπως βάλετε πολύ αλάτι. Θα ξεπλύνετε το περιττό αλάτι από τα λεμόνια πριν τα χρησιμοποιήσετε στις αγαπημένες σας συνταγές.

Τοποθετήστε ένα στρώμα αλατιού στον πάτο του γυάλινου βάζου σας. Προσθέστε τα αλατισμένα λεμόνια στο βάζο μέχρι να συσκευαστεί σφιχτά.

Πιέστε απαλά τα λεμόνια στο γυάλινο βάζο για να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο χυμό λεμονιού. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού θα αντιδράσει με το αλάτι για να βοηθήσει στη ζύμωση των λεμονιών. Ο χυμός πρέπει να καλύπτει όλα τα αλατισμένα λεμόνια. Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε αρκετό χυμό λεμονιού για να καλύψετε όλα τα λεμόνια, μπορείτε να προσθέσετε λίγο φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού στο βάζο.

Πριν κλείσετε το βάζο, βεβαιωθείτε ότι τα αλατισμένα λεμόνια έχουν βυθιστεί πλήρως στον φρέσκο χυμό λεμονιού. Ίσως χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα μη αντιδραστικό καπάκι ή μια σφραγισμένη πλαστική σακούλα γεμάτη νερό πάνω από τα αλατισμένα λεμόνια για να τα κρατήσετε κάτω από το χυμό λεμονιού, ώστε να μπορούν να ζυμωθούν σωστά.

Αφού βεβαιωθείτε ότι τα αλατισμένα λεμόνια είναι πλήρως βυθισμένα στο χυμό λεμονιού, σφραγίστε το γυάλινο βάζο με το καπάκι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το βάζο σε δροσερό, σκοτεινό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου για συνολικά 10 έως 12 ημέρες. Εάν τα τουρσί λεμόνια σας εκτεθούν στο φως, θα αποχρωματιστούν. Τοποθετώντας τα γυάλινα βάζα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως θα ξεκινήσει η διαδικασία ζύμωσης. Θα χρειαστεί ακόμα να τοποθετήσετε το βάζο μέσα στο ψυγείο για ένα μήνα πριν μαλακώσει η φλούδα του λεμονιού και η καθαρή γεύση λεμονιού βγει από τα αλατισμένα λεμόνια.

Τα λεμόνια τουρσί θα διαρκέσουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο όταν φυλάσσονται στο ψυγείο. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμα όταν ανοίξετε το βάζο και μυρίσετε το χαρακτηριστικό άρωμα του καθαρού λεμονιού.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το λεμονάτο καρύκευμα, ξεπλύνετε το περιττό αλάτι με κρύο νερό. Στη συνέχεια, μπορείτε να το κόψετε σε φέτες, σε κύβους ή να ψιλοκόψετε τη μαλακη, αρωματικη φλούδα για να τη χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε συνταγή προσθέτοντας μια πινελιά γεύσης εσπεριδοειδών.

Οι περισσότεροι απλώς χρησιμοποιούν τη φλούδα στις αγαπημένες τους συνταγές αλλά μπορείτε επίσης με ένα κουτάλι να αφαιρέσετε τον πολτό λεμονιού τουρσί από τη φλούδα για να τον κάνετε πουρέ και να τον χρησιμοποιήσετε.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πως να φτιάξετε κολοκυθάκια τουρσί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός σκόνης σε γραφείο,καθαρισμός σκόνης,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Διατηρήσετε το Γραφείο σας Χωρίς Σκόνη

γυναικεία κόλπα,κόλπα,χρήσιμα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,συμβουλές υγείας

10 Απλά Κόλπα που θα Χρειαστεί Κάθε Γυναίκα Τουλάχιστον μια Φορά στη Ζωή της