ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΟΥΡΣΙ: Τα Διαμάντια της ελληνικής γης και οι πολύτιμοι καρποί της κλεισμένα σε βάζα!
Πεντανόστιμες και λαχταριστές συνταγές μπορείτε να τις βρείτε στην ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Δεν είναι κακό να αποθηκεύετε τρόφιμα, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες, μαρμελάδες, ελιές και ότι άλλο μπορείτε μέσα σε βάζα και να βρίσκονται σε ένα ντουλάπι του σπιτιού σας, αν γίνει σωστή η αποστείρωση και το κλείσιμο σφιχτά. Τότε δεν χαλάνε – Πώς να κάνετε Αποστείρωση Βάζων και Μπουκαλιών
ΥΛΙΚΑ για το σπιτικό τουρσί
Ότι λαχανικά θέλετε εσείς , καρότο κουνουπίδι σελινόριζα, ραπανάκι, πιπεριές αγγουράκια κ.α.
1 λίτρο νερό
1 λίτρο (λευκό ξύδι)
3 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποστειρώνουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια μας δηλαδή τα βράζουμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά. Πλένουμε δυο φορές καλά τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
Τα βράζουμε για 5 λεπτά
Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά ,και προσθέτουμε το ξυδόνερο αφού είναι χλιαρό έως κρύο να τα σκεπάσει μέχρι επάνω,προσθέτοντας στο τέλος και λίγο λαδάκι!!Κλείνουμε καλά για ένα μηνά
Καλή επιτυχία!
Αν δεν το θέλετε πικάντικο και λίγο καυτερό όπως αυτό, μπορείτε να αντικαταστήστε την πιπεριτσα με 3-4 κόκκους πιπεριού.