Εκ πρώτης όψεως, η μετατροπή του γιαουρτιού σε βούτυρο μπορεί να φαίνεται δύσκολη ωστόσο στηρίζεται σε μια απλή και οικονομική διαδικασία. Με ένα μόνο συστατικό και λίγη υπομονή, θα φτιάξετε σπιτικό βούτυρο που θα προσθέσει μια απολαυστική πινελιά στα γεύματά σας. Η Αυθεντική Μυστική Συνταγή για Κοτόπουλο KFC για να την φτιάξεις στην κουζίνα του σπιτιού σου
Πώς να φτιάξω βούτυρο από γιαούρτι
Ξεκινήστε στραγγίζοντας το απλό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά για να αφαιρέσετε την περίσσεια ορού γάλακτος. Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο χρησιμοποιώντας ένα τουλουπάνι ή ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα. Θα σας μείνει πηχτό γιαούρτι, που είναι ιδανικη βάση για το βούτυρό σας.
Τοποθετήστε το πηχτό γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Με μίξερ ξεκινήστε να αναδεύετε το γιαούρτι σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα. Θα αρχίσει να διαχωρίζεται σε βούτυρο και βουτυρόγαλα.
Σταματήστε το ανάδευμα και μαζέψτε τα μικρά κομμάτια βουτύρου με μια σπάτουλα. και Μεταφέρετέ τα σε ένα καθαρό τουλουπάνι ή ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα για να στραγγίξει το βουτυρόγαλα.
Ξεβγάλτε το βούτυρο κάτω από κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν βουτυρόγαλα, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του. Στη συνέχεια, πλάθετε το βούτυρο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, είτε σε κορμό είτε σε τετράγωνο.
Είτε αλειμμένο σε τοστ, λιωμένο πάνω από λαχανικά ή ενσωματωμένο στις αγαπημένες σας συνταγές, αυτό το σπιτικό βούτυρο φέρνει όχι μόνο την πλούσια, κρεμώδη γεύση του στο τραπέζι αλλά και την ικανοποίηση και τη χαρά να το φτιάξετε με τα χέρια σας.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε Εύκολα Τυρί Κρέμα στο Σπίτι με 1 Λίτρο Γάλα Ένα Γιαούρτι και Ένα Λεμόνι