Για ένα νέο φθινοπωρινό νόστιμο καρύκευμα, δοκιμάστε να φτιάξετε τις δικές σας πίκλες από μήλα. Σερβίρετε τις δίπλα σε μια ψητή μπριζόλα ή πάνω σε ένα σάντουιτς με χοιρινό. Χρησιμοποιήστε τις για σαλάτα, γαρνιτούρα σάντουιτς ή τοποθετήστε τα σε μια ποικιλία αλλαντικών με ξηρούς καρπούς και τυριά. Απλά κρατήστε τις πίκλες στο ψυγείο για μια ή δύο εβδομάδες και φτιάξτε μια νέα παρτίδα όταν είστε έτοιμοι. Πως να Φτιάξετε Μήλα Γλειφιτζούρια
Θα χρειαστείτε:
2 ή 3 μήλα
Κοφτερό μαχαίρι ή κοφτή λαχανικών
Φαρδιά γυάλινα βάζα με καπάκι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ξύδι από λευκό ή κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
Ξυλάκια κανέλας
2 ή 3 αστεροειδείς γλυκάνισους
1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό αλάτι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικό για τουρσί
Μικρή κατσαρόλα
Σουρωτήρι
Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες. Το ξεφλούδισμα είναι προαιρετικό και θέμα προσωπικού γούστου. Φροντίστε να αφαιρέσετε τους σπόρους πριν βάλετε τα μήλα στα βάζα.
Βάλτε το μήλο στο φαρδύ βάζο.
Δείτε ακόμη Βάφλες από Πατάτες
Για να φτιάξετε την άλμη, ανακατέψτε μαζί το νερό, το ξύδι, το σιρόπι σφενδάμου, τα ξυλάκια κανέλας, το γλυκάνισο, το αλάτι και το μπαχαρικό τουρσί σε μια μικρή κατσαρόλα. Βραστέ το μείγμα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια/χαμηλή και σιγοβράστε για 5 ή 6 λεπτά.
Αφού κρυώσει η άλμη, στραγγίστε το υγρό και ρίξτε το στα μήλα στα βάζα. Τοποθετήστε έναν από τους γλυκάνισους από την άλμη στο βάζο.
Φθινοπωρινές σαλάτες, σάντουιτς με χοιρινό, φθινοπωρινά δείπνα ή ποικιλία αλλαντικών συνδυάζονται με τις σπιτικές πίκλες από μήλα.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Φτιάξτε Αφράτο Ψωμί του Τοστ Χωρίς Συντηρητικά