in , ,

8 Προϊόντα που Καλύτερα να Αποφεύγετε στα Σούπερ Μάρκετ

επιβλαβή προιόντα,συμβουλές για σούπερ μάρκετ,χρήσιμα,διατροφή,συμβουλές διατροφής
8 Προϊόντα που Καλύτερα να Αποφεύγετε στα Σούπερ Μάρκετ

Βάλτε σχεδόν οτιδήποτε σε μια όμορφη συσκευασία και κάποιος θα το αγοράσει. Πολύ συχνά δεν σκεφτόμαστε τι παίρνουμε από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος για την υγεία μας σε αυτό. 8 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνετε στο Σούπερ Μάρκετ

Έτοιμες σαλάτες

© depositphotos, © depositphotos

Οι βακτηριολόγοι προειδοποιούν ότι το πιο επικίνδυνο φαγητό σε σούπερ μάρκετ είναι η κομμένη και συσκευασμένη σαλάτα. Αν και η συσκευασία μπορεί να λέει ότι είναι “έτοιμη για κατανάλωση”, μπορεί να εξακολουθεί να φιλοξενεί επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν εντερικές ασθένειες. Δεν μπορούν να εξαλειφθούν επειδή η σαλάτα δεν έχει υποστεί θερμική επεξεργασία. Για να παραμείνετε ασφαλείς πλένετε πάντα καλά τα χορταρικά και τα σαλατικά που αγοράζετε.

Λουκάνικα

© depositphotos, © depositphotos

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει παραδεχτεί ότι το λουκάνικο, το μπέικον και άλλα επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος προκαλούν καρκίνο. Τα νιτρώδη που περιέχονται σε αυτά μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, ισχυρές καρκινογόνες ουσίες, στα έντερα. Το καπνιστό κρέας μπορεί επίσης να περιέχει βενζοπυρένιο, μια άλλη καρκινογόνο ουσία. Είναι πιο ασφαλές να αγοράσετε ένα κομμάτι καλό κρέας και να το μαγειρέψετε μόνοι σας.

Εμφιαλωμένο πράσινο τσάι

© depositphotos, © depositphotos

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το εμφιαλωμένο πράσινο τσάι δεν έχει, στην πραγματικότητα, τίποτα κοινό με αυτό. Το πράσινο τσάι φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Τώρα φανταστείτε ότι ένα φλιτζάνι πραγματικό τσάι περιέχει τόσα αντιοξειδωτικά όσα 20 μπουκάλια πράσινο τσάι . Αποτελείται κυρίως από νερό και ζάχαρη, η οποία είναι πιο άφθονη εδώ από ό,τι στα αναψυκτικά. Είναι καλύτερα να φτιάξετε λίγο πράσινο τσάι και να το πάρετε μαζί σας.

Τροφές με πρόσθετα φρούτων

© depositphotos, © depositphotos

Οι γεμίσεις φρούτων περιέχουν συντηρητικά, αρωματικές ύλες και πηκτικά που εμποδίζουν να αλλοιωθούν και λίγα πραγματικά φρούτα σε αυτά. Οι παραγωγοί γράφουν ειλικρινά στα περιεχόμενα ότι υπάρχει περίπου 20-40% φρούτων σε τέτοιες γεμίσεις. Καλύτερα απλά ρίξτε μια χούφτα φρέσκα μούρα στο πρωινό σας.

Δείτε ακόμη Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μαγιονέζα

© depositphotos, © depositphotos

Η μαγιονέζα αποτελείται παραδοσιακά από αυγά, ξύδι, φυτικό λάδι και μπαχαρικά. Αυτές που αγοράζουμε στα σούπερ μάρκες έχουν επίσης συντηρητικά, χρωστικές τροφίμων και σταθεροποιητές. Η «light» μαγιονέζα περιέχει λιγότερα λιπαρά (35% αντί για 50%), αλλά για να διατηρηθεί η γεύση και η πυκνότητά της, προστίθεται άμυλο και ζάχαρη. Οι θερμίδες που προκύπτουν είναι σχεδόν παρόμοιες με την κανονική μαγιονέζα.

Αλεσμένα μπαχαρικά

© depositphotos, © depositphotos

Τα αλεσμένα μπαχαρικά αναμειγνύονται εύκολα με φθηνότερα πρόσθετα. Για παράδειγμα, η κασσία πωλείται συχνά αντί για κανέλα και ο κνίκος αντί για το σαφράν. Απλώς πάρτε ολόκληρα μπαχαρικά και αλέστε τα στο σπίτι. Τα μπαχαρικά είναι καλύτερα χωρίς γλουταμινικό νάτριο, ένα ενισχυτικό γεύσης. Είναι ακίνδυνο, αλλά κάνει τις φυσικές γεύσεις των τροφίμων να φαίνονται άνοστες εάν καταναλώνονται τακτικά.

Ψωμί

© depositphotos, © depositphotos

Το ψωμί των σούπερ μάρκετ φτιάχνεται από χημικά λευκασμένο αλεύρι (π.χ. με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, που χρησιμοποιείται επίσης για εκρήξεις σε ταινίες). Ένα τέτοιο αλεύρι μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο και είναι ασφαλές από τα έντομα, αλλά δεν έχει καμία πραγματική χρήση. Η ζύμη ψωμιού έχει επίσης έναν παράγοντα επεξεργασίας αλευριού που περιέχει ενισχυτικά ζύμης, βελτιωτικά γεύσης, επιφανειοδραστικές ουσίες κ.λπ. Όλα αυτά τα πρόσθετα βελτιώνουν την ποιότητα της ζύμης και παρατείνουν την ημερομηνία “ληξη πριν”, αλλά τα χρειάζεται πραγματικά το σώμα μας;

Αγοράστε ψωμί σε μικρούς φούρνους όπου μπορείτε να ρωτήσετε τα πάντα για τη διαδικασία παρασκευής.

Coca-Cola

© Depositphotos

Αν και τα αναψυκτικά είναι μια ένοχη απόλαυση για πολλούς, η Coca-Cola έχει πολλές πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία που σχετίζονται με τα συστατικά της. Μερικά από αυτά είναι: καφεΐνη, πολύ ζάχαρη και φαινυλαλανίνη. Οι επικίνδυνες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η κατανάλωσή της είναι ο διαβήτης και η αφυδάτωση και τα αποτελέσματα διαφόρων φαρμάκων μπορεί να γίνουν ισχυρότερα ή πιο αδύναμα.

Δείτε επίσης 11 Μυστικά όταν Ψωνίζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

προϊόντα του super market που θα ανακαλύψετε ότι είναι καλύτερα από τα ακριβά καλλυντικά

6 προϊόντα του super market που θα ανακαλύψετε ότι είναι καλύτερα από τα ακριβά καλλυντικά

ξαναζωντάνεμα φυτών,κόλπα για μαραμένα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

12 Κόλπα για να Ξαναζωντανέψετε Οποιοδήποτε Φυτό που Πεθαίνει