in , , ,

12 Κόλπα για να Ξαναζωντανέψετε Οποιοδήποτε Φυτό που Πεθαίνει

ξαναζωντάνεμα φυτών,κόλπα για μαραμένα φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
12 Κόλπα για να Ξαναζωντανέψετε Οποιοδήποτε Φυτό που Πεθαίνει

Κάθε φορά που ένα φυτό σας φαίνεται αρκετά νεκρό, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει ακόμα μια ευκαιρία ζωής και μπορεί από θαύμα να αρχίσει να ζει ξανά με τη σωστή φροντίδας. Υπάρχουν μερικά κόλπα που θα επαναφέρουν στη ζωή οποιοδήποτε φυτό που πεθαίνει! Φυτά Εσωτερικού Χώρου: 9 Δημοφιλείς Τεχνικές Πολλαπλασιασμού Φυτών Εσωτερικού Χώρου

Κόψτε τα νεκρά κομμάτια

stumpplants

Πάρτε μια ψαλίδα ή ένα κοφτερό ψαλίδι και κόψτε όλα τα νεκρά μέρη των φυτών. Κόψτε τα νεκρά και κίτρινα φύλλα μαζί με τους μίσχους και τα άνθη και τα μπουμπούκια, εάν υπάρχουν. Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό θα αρχίσει να μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά στα υπόλοιπα υγιή μέρη του.

Προσθέστε λίγο κομπόστ και αερίστε το χώμα

hgtv

Με την πάροδο του χρόνου, το χώμα γίνεται συμπαγές και σκληρό στη γλάστρα και θα ήταν καλή ιδέα να το αερίζετε κάθε τόσο.

Ενώ κάνετε αυτό, προσθέτετε ένα στρώμα κομπόστ. Όλα αυτά θα βοηθήσουν τις ρίζες να αναπνέουν καλύτερα, καθιστώντας το φυτό υγιές.

Αλλάξτε τη γλάστρα

nbioo

Εάν κάποιο από τα φυτά σας χρειάζεται συχνό πότισμα και φαίνεται πολύ μεγάλο για τη γλάστρα και πεθαίνει, μεταφυτέψτε το σε μεγαλύτερη γλάστρα με φρέσκο χωμα για αναζωογόνηση.

Ακριβώς όπως το φυτό σε μια πολύ μικρή γλάστρα, παρατηρήστε εάν κάποιο από τα φυτά σας βρίσκεται σε υπερβολικά μεγάλη γλάστρα. Εάν ναι, μεταφυτέψτε το σε κατάλληλου μεγέθους. Τα φυτά εσωτερικού χώρου που φυτεύονται σε μια πολύ μεγάλη γλάστρα αναπτύσσονται αργά και πεθαίνουν λόγω του υπερβολικού ποτίσματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό για τα φυτά σας

exeqserve

Φθόριο, χλώριο και μέταλλα όπως το ασβέστιο είναι πλούσια στο νερό της βρύσης. Για παράδειγμα, τα φυτά μπαμπού μπορούν να πεθάνουν εξαιτίας του χλωρίου στο νερό.

Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο, πηγής ή βρόχινο νερό. Και αν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης, αφήστε το όλη τη νύχτα για να κατακαθίσουν τα άλατα στο κάτω μέρος του δοχείου.

Η σωστή τοποθεσία

flipboard

Όταν παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στην υγεία του φυτού σας και νιώθετε ότι αρχίζει να πεθαίνει, παρατηρήστε τις συνθήκες φωτός. Είναι πιθανό το φυτό να λαμβάνει περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που χρειάζεται, με αποτέλεσμα να μαραίνεται.

Μετακινήστε το φυτό σε μια πιο φωτεινή τοποθεσία εάν χρειάζεται φως ή σε σκιερό μέρος εάν υπάρχει υπερβολική θερμότητα και άμεσο φως.

Ελέγξτε αν το φυτό σας χρειάζεται ντους

seputarbahan

Εάν τα φυτά σας παρουσιάζουν σημάδια όπως κιτρίνισμα και καφέ χρώμα των φύλλων ή το φύλλωμα κατσαρώνει με κάποια ευθραυστότητα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε λιγότερο πότισμα. Ίσως χρειαστεί να κάνετε ένα καλό ντους στο διψασμένο φυτό σας.

Επίσης, μετακινήστε το φυτό σε μέρος που δέχεται καλή υγρασία, όπως το μπάνιο. Το φυτό θα αρχίσει να απορροφά την υγρασία μέσω των φύλλων του.

Δείτε 9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Αφήστε τα μέρη του βλαστού ανέπαφα

shutterstock/Freer

Ακόμα κι αν τα κοτσάνια σας φαίνονται νεκρά, θα πρέπει να αποφύγετε να τα κόψετε όλα μέχρι τις ρίζες. Αφήστε περίπου 5-7 εκατοστά κοτσανιού ανέπαφο πάνω από το χωμα. Μπορεί να παρατηρήσετε νέα ανάπτυξη μετά από μερικές ημέρες.

Σώστε τα κατεστραμμένα από το κρύο φυτά

gardeningetc

Υποφέρουν τα φυτά σας από τους σκληρούς χειμώνες; Το κρύο μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα φυτά που δεν είναι πολύ ανεκτικά στον παγετό.

Είναι πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε μια κουβέρτα παγετού ή να τα μεταφέρετε σε προστατευμένο μέρος μέχρι να ζεσταθεί ο καιρός. Το πιο πιθανό είναι ότι το φυτό θα αναπτυχθεί ξανά την άνοιξη.

Μεταφυτέψτε τα υπερποτισμένα φυτά

hgtv

Το φυτό σας μαραίνεται; Τα φύλλα είναι καφέ, μαλακά και πολτώδη; Βάλτε τον δείκτη σας στο χώμα – είναι μουσκεμένο; Αν ναι, πρέπει να οφείλεται σε υπερβολικό πότισμα. Σε μια τέτοια περίπτωση, καλό είναι να βγάλετε το φυτό από τη γλάστρα και να ελέγξετε τις ρίζες. Κόψτε τα σάπια.

Μετά ξαναφυτέψτε το σε μια νέα γλάστρα χρησιμοποιώντας φρέσκο φυτόχωμα, αλλά μην το ποτίσετε σύντομα. Όχι μόνο θα αναζωογονήσει το φυτό σας, αλλά θα του δώσει και μια νέα αρχή. Φροντίστε να μην το παραποτίσετε ποτέ ξανά!

Λιπαίνετε προσεκτικά

thepracticalplanter

Κάθε φορά που τα φυτά φαίνονται άρρωστα ή νεκρά, το λίπασμα μπορεί να καταλήξει να προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό. Επομένως, είναι καλύτερο να κάνετε μια παύση στη λίπανση.

Λιπαίνετε πάντα το φυτό μια φορά στις 2-8 εβδομάδες, ανάλογα με την ανάπτυξή του, τον τύπο του φυτού και την ισχύ του λιπάσματος. Επίσης, αποφύγετε τη λίπανσή τους τους χειμώνες.

Αφαιρέστε τα παράσιτα

fermilon

Τα παράσιτα μπορούν σίγουρα να σκοτώσουν υγιή φυτά και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Αναζητήστε σημάδια όπως κουλούριασμα φύλλων, μη φυσιολογική ανάπτυξη, αποχρωματισμένο και παραμορφωμένο φύλλωμα και τρύπες στα φύλλα. Ένα ήπιο εντομοκτόνο διάλυμα είναι ικανό να λύσει τα περισσότερα προβλήματα παρασίτων.

Ελέγξτε αμέσως τα προβλήματα ασθενειών και μυκήτων

domain

Τα περισσότερα φυτά είναι επιρρεπή σε ασθένειες και το καθένα έχει τα συγκεκριμένα συμπτώματα και τη θεραπεία του. Εάν πιστεύετε ότι τα φυτά σας έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια, είναι καλύτερο να αναζητήσετε τα συγκεκριμένα συμπτώματα στο διαδίκτυο ή να μιλήσετε με έναν ειδικό και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για τη θεραπεία τους. Επίσης, θυμηθείτε να απομονώσετε το φυτό αμέσως για να αποτρέψετε περαιτέρω εξάπλωση σε άλλα φυτά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το να μην βρέξετε το φύλλωμα, να χρησιμοποιήσετε αποστειρωμένο χώμα, καθαρά εργαλεία και γλάστρες μπορεί να τα αποτρέψει!

Δείτε επίσης Υγιή φυτά: 6 συμβουλές γεωπόνων για όμορφα και γεμάτα ζωντάνια φυτά που διαρκούν για περισσότερο καιρό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιβλαβή προιόντα,συμβουλές για σούπερ μάρκετ,χρήσιμα,διατροφή,συμβουλές διατροφής

8 Προϊόντα που Καλύτερα να Αποφεύγετε στα Σούπερ Μάρκετ

σκούρα γόνατα,σκούροι αγκώνες,φυσικές θεραπείες για σκούρα γόνατα,φυσικές θεραπείες για σκούρους αγκώνες,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Φυσικές Θεραπείες για Σκούρα Γόνατα και Αγκώνες