in , ,

8 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνετε στο Σούπερ Μάρκετ

συνηθισμένα λάθη στο σούπερ μάρκετ,συμβουλές για το σούπερ μάρκετ,χρήσιμα
8 Συνηθισμένα Λάθη που Κάνετε στο Σούπερ Μάρκετ

Το να πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά αν δεν το έχετε συνηθίσει και τείνετε να κάνετε λάθη που σας ξοδεύουν χρόνο και χρήμα. Τα καλά νέα είναι ότι χρειάζεται μόνο μια μικρή αλλαγή των συνηθειών για να ψωνιζετε σωστα και να εξοικονομήσετε χρήματα. 10 Συμβουλές για να Αποφύγετε τα Διαφημιστικά Κόλπα στο Σούπερ Μάρκετ

Δοκιμάζετε “δωρεάν δείγματα”

brightside

Πολλές επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν δείγματα για την προώθηση ορισμένων προϊόντων και τη βελτίωση της εμπειρίας του αγοραστή. Περιστασιακά, αυτό σας ενθαρρύνει να αγοράσετε ένα προϊόν που στην πραγματικότητα δεν χρειάζεστε και οδηγεί σε παρορμητικές αγορές, ιδιαίτερα εάν δεν προγραμματίζετε τις αγορές σας εκ των προτέρων.

Πηγαίνετε πολύ συχνά στο σούπερ μάρκετ

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Θα πρέπει να σκεφτείτε να κάνετε εβδομαδιαίες ή μηνιαίες αγορές στο σούπερ μάρκετ, έχοντας κατά νου τα προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιείτε ή τρώτε καθημερινά. Το να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε περίπτωση ευπαθών τροφίμων που αλλοιώνονται γρήγορα. Από την άλλη, το να πηγαίνετε μία φορά το μήνα θα βοηθήσει να εξοικονομήσετε βενζίνη και χρόνο.

Αγορά από παρόρμηση και όχι από ανάγκη

© Depositphotos.com, © PxHere.com

Αν αγοράζετε ένα προϊόν μόνο και μόνο για να το έχετε και αυτο επαναλαμβάνεται πολλές φορές, τότε αγοράζετε από παρόρμηση. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν, για παράδειγμα, πηγαίνετε σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι. Όταν πεινάτε, θέλετε ακόμα περισσότερο αυτά τα λαχταριστά γλυκά στο ταμείο. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να πάτε στο σούπερ μάρκετ αφού έχετε φάει.

Μια άλλη σύσταση είναι να κάνετε μια λίστα αγορών εκ των προτέρων, ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψετε στο κατάστημα για το “ξεχασμένο προϊόν”, καθώς μπορεί να καταλήξετε να φύγετε με περισσότερα προϊόντα. Συνιστάται να δώσετε προτεραιότητα στα απαραίτητα, δηλαδή τρόφιμα και είδη καθαρισμού.

Μαζικές αγορές

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Κάθε φορά που αγοράζετε συσκευασμένα προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, νιώθετε σαν να εξοικονομείτε πολλά χρήματα. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα μπορεί να κρύβουν το πραγματικό κόστος και μερικές φορές καταλήγετε να πετάτε ευπαθή τρόφιμα. Για να εξοικονομήσετε πραγματικά χρήματα και χρόνο συνιστάται η αγορά μικρότερων ποσοτήτων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Αφήνετε την εμφάνιση να σας ξεγελά

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Όσον αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά, πολλοί από εμάς παρασύρονται από την εμφάνισή τους. Πιστεύουμε ότι το “όμορφο” είναι και ποιοτικό. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτών των προϊόντων, υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη – το χρώμα, η μυρωδιά, η σταθερότητα και το μέγεθος έχουν επίσης σημασία.

Επιπλέον, πολλά καταστήματα γυαλίζουν τα φρούτα, ώστε να φαίνονται πιο νόστιμα. Έτσι, πριν επιλέξετε ένα προϊόν που φαίνεται όμορφο και λαμπερό, θα πρέπει να το μυρίσετε και να το αγγίξετε για να βεβαιωθείτε ότι είναι ώριμο.

Αγορά συσκευασμένου κρέατος και λαχανικών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Για να διατηρηθεί το κρέας ή τα λαχανικά φρέσκα, χρησιμοποιούνται ορισμένα είδη συσκευασίας, όπως συσκευασία κενού. Αλλά άλλα είδη συσκευασίας μπορεί να παρουσιάσουν προβλήματα. Για παράδειγμα, μπορεί να περιέχουν μικρόβια, τα οποία επηρεάζουν τα θρεπτικά συστατικά αυτών των προϊόντων. Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα της μη αποθήκευσης του προϊόντος σε ψυκτικό θάλαμο ή της μη σωστής ρύθμισης της θερμοκρασίας.

Επιπλέον, η υπερβολική χρήση πλαστικού έχει περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Ένας τρόπος για να μειώσετε το πλαστικό μιας χρήσης είναι να αγοράσετε χύμα. Αυτό έχει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα, όπως το να μπορείτε να ελέγχετε πόσα τρόφιμα αγοράζετε, να παίρνετε πάντα φρέσκα φρούτα ή λαχανικά και να έχετε την ευκαιρία να αξιολογήσετε την ποιότητά τους από πρώτο χέρι.

Πηγαίνετε σούπερ μάρκετ στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας

© Depositphotos.com

Μια μελέτη έχει προτείνει ότι οι παρορμητικές αποφάσεις οφείλονται στην κούραση που συνδέεται με τις διαφορετικές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όσον αφορά τα ψώνια, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα εάν πάμε στο σούπερ μάρκετ στο τέλος της ημέρας ή της εβδομάδας που υπάρχει περισσότερος κόσμος και οι ουρές είναι μεγαλύτερες. Κάνοντας τα ψώνια το πρωί μπορεί να ελαχιστοποιήσει τη διάρκεια παραμονής σας στο κατάστημα και να αποφύγετε τυχόν πειρασμούς στους διαδρόμους.

Δεν χρησιμοποιείτε τις δικές σας τσάντες για ψώνια

© Pixabay.com, © Pixabay.com

Υπάρχουν κανόνες που ρυθμίζουν τη χρήση πλαστικών σακουλών στα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων που θα μολύνουν το περιβάλλον. Επιπλέον, πολλά καταστήματα χρεώνουν τους πελάτες τους για τις τσάντες που χρησιμοποιούν. Χρησιμοποιώντας τις δικές σας τσάντες από ύφασμα ή άλλα υλικά, δεν φροντίζετε μόνο το περιβάλλον αλλά σας εξοικονομεί και κάποια χρήματα.

Δείτε επίσης 11 Μυστικά όταν Ψωνίζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χρήση παλιών εφημερίδων στον κήπο,για τον κήπο,επαναχρησιμοποίηση παλιών εφημερίδων,ανακύκλωση παλιών εφημερίδων,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

11 Χρήσεις Παλιών Εφημερίδων στον Κήπο

κόλπα μαγειρικής,κόλπα ζαχαροπλαστικής,συμβουλές μαγειρικής,συμβουλές ζαχαροπλαστικής,χρήσιμα

8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής