Με ιση ποσότητα γλυκού και αλμυρού, αυτές οι φτερούγες κοτόπουλου με Coca-Cola θα σας εκπλήξουν. Μπορείτε να τις συνδυάσετε με ρύζι ή να τις σερβίρετε ως ορεκτικό. Γεμιστές Πιπεριές με Τόνο
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπούτια)
340 ml Coca-Cola (1 έως 1 1/2 κουτιά ανάλογα με το μέγεθος)
1 φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας σόγια ή ταμάρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό
φρέσκο κρεμμυδάκι σε φέτες ή σουσάμι
λάδι
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C. Στρώστε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε μια σχάρα από πάνω. Ταμπονάρετε τις φτερούγες, βάλτε τις στη σχάρα και λαδώστε τις με ένα πινέλο μαγειρικής.
Ψήστε για 20 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τις φτερούγες και λαδωστε τις με λάδι. Ψήστε για άλλα 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγάνες.
Μόλις γυρίσετε τις φτερούγες, αρχίστε να φτιάχνετε τη σάλτσα. Αναμείξτε Coca-Cola, καστανή ζάχαρη, σκόρδο, πάστα ντομάτας, σάλτσα σόγιας και σκόνη κρεμμυδιού σε ένα μεγάλο τηγάνι Αφήστε το να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε μέχρι να σφίξει, περίπου 10 λεπτά.
Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Vegan Κεφτεδάκια
Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το κορν φλάουρ και το κρύο νερό. Χτυπήστε ελαφρά για να δημιουργήσετε έναν πολτό.
Προσθέστε τον πολτό στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά και συνεχίστε το ζέσταμα μέχρι να γίνει σαν σιρόπι. Επίσης, η σάλτσα θα σφίξει όσο κρυώνει.
Προσθέστε τις ψητές φτερούγες στο τηγάνι. Ανακατέψτε τις για να καλυφθούν με τη σάλτσα.
Μεταφέρετε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και γαρνίρετε με φέτες κρεμμυδάκια, σουσάμι ή και τα δύο.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Βάφλες από Πατάτες