Με μακαρόνια έως σάντουιτς, τα κεφτεδάκια είναι πάντα νόστιμα. Μπορείτε ακόμη και να τα σερβίρετε ως ορεκτικά βάζοντας μια οδοντογλυφίδα σε κάθε εάν. Ωστόσο, εάν κάνετε χορτοφαγική διατροφή δοκιμάστε σπιτικά vegan “κεφτεδάκια”. Επιπλέον, με συστατικά όπως κινόα και φασόλια, είναι μια πλούσια πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Σπιτικά Κλειστά Πιτσάκια
Θα χρειαστείτε
1/3 φλιτζάνι αποξηραμένη κινόα
2/3 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι μανιτάρια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι φασόλια γίγαντες
1/2 φλιτζάνι τριμμένο ψωμί
1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο ή θρυμματισμένο
1 κουταλιά της σούπας μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ℃.
Βράστε το ζωμό λαχανικών. Ανακατέψτε τη κινόα, χαμηλώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ζωμού.
Ενώ η κινόα μαγειρεύεται, χτυπήστε δυνατά τα μανιτάρια και τους γίγαντες σε ένα μπλέντερ. Τα μανιτάρια προσφέρουν υφή, χρώμα και γεύση. Ωστόσο, εάν είστε αλλεργικοί ή δεν σας αρέσουν τα μανιτάρια, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με περισσότερη κινόα ή φασόλια.
Προσθέστε τη μαγειρεμένη quinoa και τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατέψτε καλά.
Δείτε ακόμη Βάφλες από Πατάτες
Με καθαρά χέρια, φτιάξτε κεφτεδάκια. Τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί.
Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να είναι ελαφρώς τραγανά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια στο μισό χρόνο για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
Τα σπιτικά vegan “κεφτεδάκια” είναι έτοιμα. Για ένα υγιεινό και πλούσιο γεύμα, ρίξτε τα στην αγαπημένη σας σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε με ολικής άλεσης ή χωρίς γλουτένη ζυμαρικά.
Τα vegan κεφτεδάκια έχουν υπέροχη γεύση και σε σάντουιτς Αυτή η απλή αλλά νόστιμη επιλογή απαιτεί σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και το αγαπημένο σας ψωμάκι.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Τα 6 πιο υγιεινά πράσινα φυλλώδη λαχανικά