in , ,

7 Σημάδια ότι Λούζετε τα Μαλλιά σας Πολύ Συχνά

7 Σημάδια ότι Λούζετε τα Μαλλιά σας Πολύ Συχνά
7 Σημάδια ότι Λούζετε τα Μαλλιά σας Πολύ Συχνά

Μερικοί δεν αφήνουν ούτε μια μέρα να περάσει χωρίς να λούσουν τα μαλλιά τους. Και παρόλο που φαίνεται υγιές, είναι στην πραγματικότητα το αντίστροφο. Υπάρχουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι τα μαλλιά σας μπορεί να σας ζητούν να κάνετε ένα διάλειμμα από το σαμπουάν. 6 Σπιτικά Σαμπουάν για Υγιή Μαλλιά

Παρατηρείτε μεγαλύτερη απώλεια τριχών από το συνηθισμένο.

© Shutterstock.com

Ενώ είναι απολύτως φυσιολογικό να χάνετε τρίχες στο ντους, το συχνό λούσιμο και η χρήση υπερβολικού σαμπουάν μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή των τριχών και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Απομακρύνει τα φυσικά έλαια που παράγονται από το τριχωτό της κεφαλής σας, επηρεάζοντας το μικροβίωμα. Για να διατηρήσετε την ισορροπία του συνιστάται να χρησιμοποιείτε ήπια σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα και να μην λούζεστε καθημερινά.

Έχετε πολλές σπασμένες άκρες.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα βρεγμένα μαλλιά είναι εξαιρετικά εύθραυστα και επιρρεπή σε θραύση, οπότε όσο περισσότερο τα λούζετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες να σπάσουν τα άκρα τους. Με το υπερβολικό λούσιμο και το στέγνωμα με πετσέτα μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά ξηρά και τραχιά άκρα.

Τα μαλλιά σας φαίνονται λιπαρότερα από το συνηθισμένο.

brightside

Αν και το σαμπουάν υποτίθεται ότι αφήνει τα μαλλιά σας καθαρά, μπορεί πραγματικά να τα κάνει πιο λιπαρά. Όταν λούζεστε πολύ συχνά, προκαλεί την υπερβολική λίπανση του τριχωτού της κεφαλής ώστε να ενυδατωθεί. Αν λούζεστε λιγότερο διατηρείτε τα μαλλιά καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορείτε να εκπαιδεύσετε τους αδένες ώστε να παράγουν λιγότερο έλαιο μεταξύ των λουσιμάτων.

Δείτε ακόμη 7 Τρόποι να Δείτε εάν Χάνετε Πολλά Μαλλιά

Τα μαλλιά σας φαίνονται λιγότερο λαμπερά.

© Shutterstock.com

Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται πολύ ξηρά και έχουν χάσει τη λάμψη τους, είναι πιθανό να χρειαστεί ένα διάλειμμα από το λούσιμο. Η συνεχής έλλειψη υγρασίας μπορεί να επηρεάσει την υφή των μαλλιών σας. Εκτός από την αφαίρεση των φυσικών ελαίων από τα μαλλιά σας, το συχνό λούσιμο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε συσσώρευση υπολειμμάτων, κάνοντας τα μαλλιά σας να φαίνονται λιγότερο λαμπερά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το χρώμα των μαλλιών σας ξεθωριάζει γρήγορα.

© Shutterstock.com

Εάν έχετε βαμμένα μαλλιά, προσέχοντας πόσο καιρό το χρώμα παραμένει ζωντανό μπορεί συχνά να υποδεικνύει εάν λούζεστε συχνά καθώς μπορεί να ξεθωριάσει γρηγορότερα. Συνιστάται να λούζεστε κάθε 2-3 ημέρες και να χρησιμοποιείτε προϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά.

Τα μαλλιά σας φριζάρουν.

© Shutterstock.com

Εάν τα μαλλιά σας συνεχίζουν να φριζάρουν, αυτό μπορεί να είναι άλλο ένα σημάδι ότι τα λούζετε πολύ συχνά. Τα φριζαρισμένα μαλλιά οφείλονται στη βαφή ή θερμότητα και το υπερβολικό λούσιμο θα τα κάνει ακόμη πιο εύθραυστα. Για να ελαττώσετε το φριζάρισμα, περιορίστε το λούσιμο σε 2-3 φορές την εβδομάδα και χρησιμοποιήστε ειδικό σπρέι για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας.

Τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το καθημερινό λούσιμο αφήνει την επιδερμίδα των μαλλιών σας ανοιχτή, καθιστώντας την πιο ξηρή και εύθραυστη. Αυτό, με τη σειρά του, οδηγεί σε κόμπους και μπερδέματα στα μαλλιά σας και όταν τα βουρτσίζετε, η χτένα μπορεί να κολλήσει, βλάπτοντας τα μαλλιά σας ακόμη περισσότερο.

Δείτε επίσης 10 Καθημερινές Συνήθειες που Αδυνατίζουν τα Μαλλιά σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

6 Τάσεις Διακόσμησης Υπνοδωματίου 2021 και 55 Ιδέες

6 ΤΑΣΕΙΣ Διακόσμησης Υπνοδωματίου 2021 και 55 Ιδέες

10 Συμβουλές για Ρούχα για να Φαίνεστε 10 Χρόνια Νεότερες

10 Συμβουλές για Ρούχα για να Φαίνεστε 10 Χρόνια Νεότερες