in , , ,

7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Νύχια

7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Νύχια
7 Καθημερινές Συνήθειες που Καταστρέφουν τα Νύχια

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να φορούν οποιοδήποτε μοντέρνο σχέδιο επιθυμούν στα νύχια τους, αλλά είναι σημαντικό να έχουν νύχια αρκετά υγιή για να βάψουν. Στην πραγματικότητα, τα νύχια μπορούν να αποκαλύψουν την κατάσταση της υγείας σας και αν δεν φροντίσετε τον εαυτό σας, τα νύχια σας θα το δείξουν. Υπάρχουν όμως και μερικές καθημερινές συνήθειες που μπορούν κρυφά να καταστρέψουν τα νύχια σας. 10 Συμβουλές για να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να Τρώτε τα Νύχια σας για ΠΑΝΤΑ

Χρησιμοποιείτε συχνά λακ.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολικά λακ, μπορεί να καταστρέψετε τα νύχια σας χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Η λακ περιέχει έως και 50% οινόπνευμα, το οποίο ξηραίνει αρκετά και μπορεί να κάνει τα νύχια σας αδύναμα και εύθραυστα. Ενώ μπορεί να προσθέσει την τελευταία πινελιά στην εμφάνισή σας, μπορεί επίσης να βλάψει το μανικιούρ σας. Οι ενώσεις στη λακ διαλύουν το βερνίκι νυχιών, τόσο πολύ που μπορείτε ακόμη και να το χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε λεκέδες βερνικιού νυχιών από τα ρούχα σας.

Χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Όλοι χρησιμοποιούμε τα νύχια μας για να ανοίγουμε κουτιά αναψυκτικών ή να ξύνουμε μια αυτοκόλλητη τιμή αλλά εάν το κάνετε τακτικά, θέτετε τα νύχια σας σε κίνδυνο. Εάν τα χρησιμοποιείτε για να κάνετε πράγματα που δεν πρέπει, μπορεί να οδηγήσει σε ήπιο τραύμα και ακόμη και να προκαλέσει σχίσιμο των νυχιών σας.

Αφαιρείτε τις παρανυχίδες.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Εάν αφαιρέσετε τις παρανυχίδες, τα νύχια σας γίνονται πιο ευάλωτα σε μικρόβια και βακτήρια, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες των νυχιών. Αντί να τις κόψετε, ζητήστε από τον μανικιουρίστα να τις σπρώξει προς τα πίσω και να ψαλιδίσει το χαλαρό δέρμα.

Δείτε ακόμη Τι Είναι Αυτές οι Γραμμές στα Νύχια και πώς να τις Μειώσετε!

Αφήνετε τα νύχια σας μακριά.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Παρόλο που είναι αλήθεια ότι τα μακριά νύχια σάς επιτρέπουν να πειραματιστείτε με διαφορετικά σχέδια, το να κρατάτε τα νύχια σας κοντά είναι σίγουρα πιο υγιεινό. Τα μακριά νύχια μπορούν εύκολα να μαζέψουν βρωμιά και βακτήρια και δυνητικά να εξαπλώσουν λοιμώξεις. Τα ψεύτικα νύχια μπορούν επίσης να βλάψουν τα νύχια σας. Για να κολλήσουν οι μανικιουρίστες πρέπει να λιμάρουν τα νύχια σας, με συνέπεια να γίνονται λεπτά και αδύνατα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αφήνετε το βερνίκι νυχιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

© Depositphotos.com

Παρόλο που μερικές φορές φαίνεται ότι δεν έχετε χρόνο να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών, κινδυνεύετε να καταστρέψετε τα νύχια σας εάν το αφήσετε για εβδομάδες. Όπως και το δέρμα σας, τα νύχια σας μπορούν να απορροφήσουν ουσίες που εφαρμόζονται στην επιφάνειά τους. Για να δώσετε στα νύχια σας ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα από το βερνίκι νυχιών, αφαιρέστε το όταν αρχίσει να σπάει και μην βάλετε βερνίκι για μερικές εβδομάδες.

Φοράτε στενά παπούτσια.

© Shutterstock.com

Το να φοράτε στενά παπούτσια δεν είναι μόνο άβολα, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στα νύχια των ποδιών. Εάν τα παπούτσια πιέζουν πολύ σκληρά τα νύχια, μπορεί να οδηγήσει σε τραύμα των νυχιών ακόμη και να προκαλέσει το βγάλσιμό τους. Για να τα αποφύγετε θα πρέπει τα παπούτσια σας να ταιριάζουν σωστά και να αφήσετε τα πόδια σας να αναπνέουν.

Κολυμπάτε σε πισίνα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ενώ το χλώριο σας προστατεύει από μικρόβια και βακτήρια στις πισίνες, μπορεί να ξηράνει τα νύχια σας υπερβολικά και να τα ερεθίσει. Εάν είστε κολυμβητής και σας αρέσει να περνάτε ώρες σε μια πισίνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει ένα σκληρυντικό νυχιών και μια στρώση διάφανες βερνίκι νυχιών για να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας. Η χρήση λοσιόν χειρός που περιέχει λανολίνη θα προστατεύσει επίσης τα χέρια και τα νύχια σας από τις αρνητικές επιπτώσεις του χλωρίου.

Δείτε επίσης DIY – Για να ξεβάφουμε τα νύχια μας με έναν διαφορετικό τρόπο…

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πως να Διακοσμήσετε Φανταχτερά την Κουζίνα-25 Ιδέες

Πως να Διακοσμήσετε Φανταχτερά την Κουζίνα-25 Ιδέες

7 Δοκιμασμένα Κόλπα Ξεφλουδίσματος Τροφίμων

7 Δοκιμασμένα Κόλπα Ξεφλουδίσματος Τροφίμων