Τι μπορεί να είναι καλύτερο από το να καθίσετε σε έναν καναπέ, να αγκαλιάσετε μια ζεστή κουβέρτα, να πίνετε τσάι ή καφέ και να απολαύσετε μερικά (ή περισσότερα) φρέσκα, νόστιμα μπισκότα μετά από μια κουραστική, κρύα μέρα; Εάν είστε απασχολημένοι και δεν έχετε ποτέ αρκετό χρόνο ή ενέργεια, δείτε παρακάτω μια λίστα με 10 συνταγές για τα καλύτερα μπισκότα που χρειάζονται μόνο 15 λεπτά για να γίνουν. Τα πιο απλά ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ κουλουράκια – μπισκοτάκια!
Μπισκότα καρύδας
Θα χρειαστείτε:
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νιφάδες καρύδας
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες:
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέστε τις νιφάδες καρύδας και ανακατέψτε.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε ξανά.
Ψύξτε τη ζύμη για 30 λεπτά.
Βρέξτε τα χέρια και κάντε σχήματα μπισκότων.
Ψήστε στους 180 ° C για 15 λεπτά.
Μπισκότα μήλου
Θα χρειαστείτε:
120 γρ. ζάχαρης
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά
200 γρ. μαργαρίνης σε θερμοκρασία δωματίου
500 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 μήλα
Οδηγίες:
Ανακατέψτε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Προσθέστε τη μαργαρίνη και ανακατέψτε ξανά.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Ξεφλουδίστε τα μήλα, κόψτε σε μικρούς κύβους και προσθέστε τα στο μείγμα.
Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Προσέξτε να μην τοποθετήσετε τα μπισκότα πολύ κοντά. Ψήστε στους 200 ° С για 10-15 λεπτά.
Μπισκότα σουσαμιού
Θα χρειαστείτε:
70 γρ. αλεύρι
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
160 γρ. σουσάμι
1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με τρία υλικά έτοιμα σε 10 λεπτά!
Οδηγίες:
Ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Χτυπήστε ελαφρά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Χτυπήστε για 20-30 δευτερόλεπτα.
Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ανακατέψτε το σουσάμι (φροντίστε να το ψήσετε ελαφρά πριν) με μια σπάτουλα.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση περίπου 3-4 εκατοστών, επειδή θα απλώσουν στο ψήσιμο.
Ψήστε 8-15 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Μπισκότα σοκολάτας
Θα χρειαστείτε:
240 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 κούπας αλεύρι
1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια με ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτας σπασμένη σε κομμάτια
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Στρώστε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπήστε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια για περίπου 4 λεπτά.
Λιώστε τη σοκολάτα κουβερτούρα με βούτυρο σε μπιν-μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε αργά.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το στο μείγμα και ανακατέψτε.
Προσθέστε την σπασμένη σοκολάτα στο μείγμα και ανακατέψτε.
Βάλτε τα μπισκότα σε απόσταση περίπου 5-7 εκατοστών.
Ψήστε για 12-15 λεπτά.
Μπισκότα βρώμης
Θα χρειαστείτε:
100 γρ. βουτύρου σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1 κούπα βρώμη
1 κούπα αλεύρι
2 κούπες ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα πιρούνι.
Χτυπήστε με μίξερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε.
Προσθέστε τη βρώμη.
Ανακατέψτε και προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα.
Ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι.
Φτιάξτε μπάλες ζύμης, αλευρώστε τις και σχηματίστε μπισκότα.
Βάλτε τα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί με απόσταση.
Ψήστε στους 200 ° С για 15 λεπτά.
Μπισκότα γάλακτος
Θα χρειαστείτε:
400 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωμάτιου
1 αυγό
80 ml γάλα
1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Οδηγίες:
Ανακατέψτε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε το αυγό, το γάλα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε
Προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε.
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο 7-10 χιλιοστών .
Χρησιμοποιήστε ένα τσέρκι μπισκότων για να κόψετε τα μπισκότα.
Βάλτε τα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Ψήστε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Μπισκότα μπανάνας
Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλες μαλακές μπανάνες
1 κούπα βρώμη
ξηροί καρποί, σταφίδες, σοκολάτα, κανέλα
Οδηγίες:
Ανακατέψτε τις μπανάνες με τη βρώμη.
Προσθέστε ξηρούς καρπούς, σταφίδες, σοκολάτα και κανέλα (αν θέλετε).
Ψήστε στους 180 ° C για 15 λεπτά.
Μπισκότα “Madeleine”
Θα χρειαστείτε:
120 γρ. αλεύρι
2 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
90 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Στο βούτυρο προσθέστε τα αυγά και τη ζάχαρη.
Χτυπήστε ελαφρά το μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
Βάλτε τη ζύμη σε φόρμα για μπισκότα “Madeleine” ή οποιαδήποτε άλλη φόρμα για καπ κεικ.
Ψήστε στους 180 ° C για 12-15 λεπτά.
Μπισκότα “καφέ”
Θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας γάλα
5 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml κρέμα γάλακτος (30% λιπαρά)
250 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κακάο
650 γρ. αλεύρι
Οδηγίες:
Διαλύστε τον καφέ σε ζεστό γάλα. Προσθέστε βούτυρο, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και κακάο. Χτυπήστε όλα μαζί.
Προσθέστε αλεύρι και ζυμώστε.
Φτιάξτε μπάλες ζύμης που να μοιάζουν με κόκκους καφέ.
Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να δημιουργήσετε κατά μήκος μια εγκοπή.
Βάλτε τα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Ψήστε τα μπισκότα για 12-15 λεπτά.
Μπισκότα για τους καλεσμένους
Θα χρειαστείτε:
2 κρόκους αυγών
1 βανίλια με ζάχαρη
230 γρ. αλεύρι
80 γρ. ζάχαρη άχνη
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350F 180 ° C.
Βάλτε τα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί, ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλεύρι.
Κοσκινίστε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Προσθέστε βούτυρο, κρόκους αυγού και ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Ζυμώστε για 5-10 λεπτά έως ότου η ζύμη γίνει ελαστική.
Διαμορφώστε τη ζύμη σε “λουκάνικο” και κόψτε σε δίσκους.
Βάλτε τα κομμάτια στο ταψί και ψήστε για 10 λεπτά.
Συνταγή για φανταστικά Βουτυρομπισκότα
πηγή φωτογραφιών: brightside