Αυτή η σπιτική συνταγή είναι εκπληκτικά γρήγορη και εύκολη, και με εξαίρεση το βουτυρόγαλα, έχει απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.
Το βούτυρο κάνει αυτά τα μπισκότα μαλακά και υγρά στο εσωτερικό, με μια κριτσανιστή κρούστα στο εξωτερικό. Προσθέστε μαρμελάδα ή ζελέ, και θα έχετε τον παράδεισο.
Κουρκουμπινάκια Φούρνου Με Σκέτο Φύλλο Βούτυρο Και Ζάχαρη- Ετοιμάζονται Αμέσως
Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα*
1 βούτυρο 125γρ.
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
*Το βουτυρόγαλα ή αλλιώς buttermilk είναι ένα υλικό πολύ γνωστό στην Αμερικάνικη κουζίνα αλλά όχι τόσο διαδεδομένο στην Ελληνική. Ωστόσο έχουμε αρχίσει και βρίσκουμε πολλές συνταγές με βουτυρόγαλα.
Στα ελληνικά supermarketείναι λίγο δύσκολο να βρει κάποιος buttermilk εμείς όμως θα σας δώσουμε τη συνταγή για να φτιάχνετε μόνοι σας.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι γάλα και ξύδι ή λεμόνι.
Βάλτε σε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα και προσθέστε μέσα μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Προφανώς τις ποσότητες τις αλλάζετε ανάλογα με το πόσο βουτυρόγαλα χρειάζεστε!
Αφήνεται το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά. Θα δείτε το βουτυρόγαλα να έχει πήξει. Αν όχι προσθέστε λίγο ακόμα ξύδι ή λεμόνι και αφήστε το να πήξει.
Πώς φτιάχνουμε βουτυρόκρεμα για τα γλυκά μας (frosting)
Οδηγίες για να φτιάξετε τα Βουτυρομπισκότα
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 °C.
Αναμείξτε όλα τα στέρεα συστατικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Στη συνέχεια, προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια υγρή ζύμη.
Λιώστε το βούτυρο και χύστε το σε ένα ταψί 20×20 ή 22×22 (βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ μικρό ή ρηχό, έτσι ώστε το βούτυρο να μην στάζει έξω όσο θα ψήνεται).
Τοποθετήστε τη ζύμη πάνω από το λιωμένο βούτυρο και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να την απλώσετε ομοιόμορφα στο ταψί μέχρι να αγγίξει τις πλευρές.
Κόψτε τη ζύμη (θα πρέπει να κολυμπάει στο βούτυρο σε αυτό το σημείο) σε 9 ισοπαχή τετράγωνα.
Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Τραβήξτε το ταψί έξω από το φούρνο. Το βούτυρο θα συνεχίσει να τσιτσιρίζει για λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί στα μπισκότα. Αυτά είναι τα πιο Light κρουασάν Χωρίς Βούτυρο
Απολαύστε τα μπισκότα στο πρωινό, το μεσημεριανό ή το δείπνο με μαρμελάδα, ζελέ, μέλι ή ακόμα και με σάλτσα ψητού! Θα είναι ο τέλειος σύντροφος σε κάθε γεύμα.
φωτ: instrupix