in ,

6 Λόγοι για να σταματήσεις να κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά

6 Λόγοι για να σταματήσεις να κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά

Μερικά από τα πιο σοβαρά χρόνια προβλήματα όπως η καούρα και ο πόνος στην πλάτη μπορεί να προκληθούν από την λανθασμένη στάση του ύπνου. Παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικός είναι ένας καλός ύπνος, συχνά κοιμόμαστε στη στάση που μας βολεύει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καλύτερο για το σώμα μας. Επειδή αποτελεί ένα τεράστιο μέρος της ζωής μας και γι’ αυτό θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις συνήθειες του ύπνου μας. Πέντε λόγοι που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα από το πουθενά και μια φυσική κρέμα που κάνει θραύση

6 Λόγοι για να σταματήσεις να κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά
6 Λόγοι για να σταματήσεις να κοιμάσαι στη δεξιά πλευρά

Προκαλεί καούρα

Εάν κοιμάστε στη δεξιά πλευρά ή ανάσκελα τότε μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) ή να την επιδεινώσει. Αυτό συμβαίνει όταν το οξύ και το περιεχόμενο του στομαχιού ανεβαίνουν στον οισοφάγο. Η βαλβίδα που εμποδίζει τη διαφυγή οξέος από το στομάχι δεν μπορεί να ελέγξει την παλινδρόμηση λόγω της βαρύτητας σε αυτές τις στάσεις ύπνου με συνέπεια να προκαλεί καούρα, δυσφορία, γεύση οξέος στο στόμα, κακή αναπνοή και μερικές φορές ακόμη και θωρακικό άλγος. Νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι; 12 ιατρικοί λόγοι μπορεί να είναι υπεύθυνοι

Ύπνος και  καούρα
Ύπνος και καούρα / φωτ: brightside

Ξαπλώστε στην αριστερή πλευρά και δώστε κλίση στην κορυφή του σώματός σας με ένα μαξιλάρι. Αυτό έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν επεισόδια GERD να αισθάνονται ανακούφιση. Σε αυτή τη στάση ύπνου το στομάχι είναι στη σωστή θέση και αναγκάζει το φαγητό να παραμείνει στο στομάχι και να μην διαρρεύσει στην άνω περιοχή του και έξω από τη βαλβίδα του οισοφάγου.

6 Συμβουλές για Καλύτερο Ύπνο φωτ: wikimedia

Είναι κακό για τη σπονδυλική στήλη και την πλάτη σας.

Αυτή η στάση ύπνου σχετίζεται με χρόνιο πόνο στην πλάτη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Η πίεση που ασκείται στην πλάτη και την σπονδυλική σας στήλη κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι μεγάλη επειδή το βάρος σας συγκρατείτε από αυτά τα μέρη του σώματος. Η σπονδυλική στήλη δεν βρίσκεται σε φυσική θέση και γι’ αυτό ίσως να αισθάνεστε περιστασιακά μούδιασμα ή να χρειάζεστε τέντωμα όταν αλλάζετε θέσεις.7 Λόγοι για τους οποίους Δεν Πρέπει να Κοιμόμαστε με Βρεγμένα Μαλλιά!

Εάν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε με οποιαδήποτε άλλο τρόπο, τότε μπορείτε να προσαρμόσετε αυτή τη θέση ύπνου με έναν τρόπο που να βοηθάει στην καμπύλωση της σπονδυλικής στήλης σας. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε 2 μαξιλάρια κάτω από το σώμα σας, ένα κάτω από τη λεκάνη σας και ένα κάτω από το κεφάλι σας. Ωστόσο, η καλύτερη στάση για να μειωθεί ο πόνος στην πλάτη είναι να κάνετε το ίδιο πράγμα ενώ ξαπλώνετε με την πλάτη ή να γυρίσετε στο πλάι τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι και ένα ανάμεσα στα πόδια σας.

Μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στο λαιμό

Είναι αδύνατο να αναπνεύσετε σωστά όταν κοιμάστε πάνω στο στομάχι σας αν δεν γυρίσετε το λαιμό σας στο πλάι. Αυτή η στάση ύπνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη χρόνιων προβλημάτων στο λαιμό, όπως δισκοκήλη, επειδή το κεφάλι και η σπονδυλική σας στήλη είναι εκτός ευθυγράμμισης και ο λαιμός σας αναγκάζεται να στρίψει. Η σειρά των οστών στο νωτιαίο μυελό προστατεύεται από δίσκους. Μια σταθερή κακή κατάσταση ύπνου μπορεί να καταστρέψει τα ζελατινώδη μέρη αυτών των δίσκων και να οδηγήσει σε χρόνιο πόνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#
φωτ: gettyimages

Ο ύπνος με την πλάτη είναι η πιο φυσική θέση για ολόκληρο το σώμα σας. Οι γιατροί προτείνουν αυτή τη θέση σε άτομα που υφίστανται χρόνιο πόνο στη σπονδυλική στήλη από αρθρίτιδα. Είναι καλύτερο να κοιμάστε με μια μικρή κλίση κάτω από το λαιμό σας με ένα αφρώδες μαξιλάρι. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα μαξιλάρι κάτω από κάθε χέρι για να ανακουφίσετε πλήρως το λαιμό σας από το βάρος και την πίεση.

Μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στο μωρό

Εάν πρόκειται να γίνετε μαμά, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές με την στάση του ύπνου σας, όχι μόνο για το μωρό σας, αλλά και για την υγεία και την άνεσή σας. Ο ύπνος πάνω στο στομάχι σας είναι η θέση που πρέπει να αποφύγετε επειδή το επιπλέον βάρος στη μέση του σώματός σας ασκεί πάρα πολύ πίεση στη σπονδυλική σας στήλη. Πέρα από αυτό, αυτή η στάση δεν δίνει στο μωρό σας το χώρο που χρειάζεται για να μετακινηθεί ελεύθερα, καθώς συμπιέζεται μεταξύ του κρεβατιού και της σπονδυλικής σας στήλης.

Οι γιατροί συμβουλεύουν όλες τις έγκυες γυναίκες να δοκιμάσουν τον ύπνο στην αριστερή πλευρά τους, καθώς αυτή η θέση αυξάνει τη ροή του αίματος και παρέχει τα μέγιστα επίπεδα οξυγόνου τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.

Ύπνο φωτ: shutterstock

Μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στο πρόσωπο

Ο ύπνος με τη μία πλευρά του προσώπου στο μαξιλάρι είναι αναπόφευκτος όταν κοιμάσαι στο πλάι. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε στο πρόσωπό σας, καθώς η πίεση που ασκείται σε κάθε πλευρά του δέρματος μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου.

Ο ύπνος με την πλάτη είναι η καλύτερη λύση για να αποφύγετε τις ρυτίδες. Το πρόσωπό σας δεν πιέζεται στο μαξιλάρι, οι πόροι του δέρματός σας είναι σε θέση να αναπνεύσουν και αποφεύγετε την πίεση με οποιονδήποτε τρόπο.

Προσθέτει περιττή πίεση στο γυναίκειο στήθος.

Ως γυναίκα, είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζετε ποια στάση ύπνου είναι καλύτερο να αποφύγετε για να έχετε υγιή στήθος. Οι ειδικοί λένε ότι μπρούμυτα, ασκείτε περιττή πίεση στο στήθος σας που μπορεί να προκαλέσει πόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ύπνος στο πλάι μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση του στήθους με την πάροδο του χρόνου, επειδή η βαρύτητα το τραβάει προς τα κάτω.

φωτ: brightside

Δοκιμάστε να κοιμάστε ανάσκελα. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσετε το στήθος σας ξεκούραστο, χωρίς να προσθέσετε επιπλέον πίεση.

Η επιλογή του ύπνου στην αριστερή πλευρά του σώματος βοηθά στη καλύτερη λειτουργία της καρδιάς σας. Όπως εξηγούν οι ιατροί, σε αυτή τη θέση η καρδιά λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και πιο ξεκούραστα, αφού το μεγαλύτερος βάρος αφαιρείται λόγω της βαρύτητας. Αυτό επίσης προκαλεί την ομαλότερη κυκλοφορία του αίματος.

29 Λόγοι Για Να Τρώμε Το Θαυματουργό Γιαούρτι Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Συνταγή για φανταστικά Βουτυρομπισκότα

Αυτή η μαμά ανακαλύπτει πικάντικα μηνύματα και λέξεις στις Χριστουγεννιάτικες κάρτες από τον γιο της και είχε ήδη στείλει τις 30!