Υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια με λίγα και απλά υλικά! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από μέλος Χρύσα Λεκάκη και την ομάδα στο Facebook “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”, όπου μπορείτε πολύ εύκολα με ένα κλικ να γίνετε μέλη.
Υλικά για τα νηστίσιμα κουλουράκια:
Ένα ποτήρι σπορέλαιο
Ένα ποτήρι καστανή ζάχαρη
Ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
Ένα η και παραπάνω κουταλάκι κανέλα
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο πάρει μέχρι που να γίνει μια εύπλαστη ζύμη
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)
Χωρίς μίξερ μόνο με το φτερό ανακάτεμα
Ανακατεύουμε πρώτα τη ζάχαρη με το λάδι για κάνα δυο λεπτά και κατόπιν προσθέτουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα, την κανέλα, τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μέτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλά απο τα τοιχώματα.
Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά το πολύ
Καλή επιτυχία!