Ένα υπέροχο νηστίσιμο γλυκάκι.
Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)
Συστατικά
- 250 ml φυτική κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας
- Φρυγανιές
- Κρέμα
- 2 λίτρα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
- 120 γρ αλεύρι
- 60 γρ νισεστέ
- 200 γρ ζάχαρη
- 3 βανίλιες
- 50 γρ μαργαρίνη
- Σιρόπι
- 275 γρ ζάχαρη
- 200 ml νερό
Δείτε ακόμα Νηστίσιμοι Λουκουμάδες
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την ζάχαρη να γίνει καραμέλα.
- Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε να γίνει σιρόπι.
- Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι και το νισεστέ.
- Όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να βράσουν.
- Όταν αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκάλες κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και ενσωματώνουμε την μαργαρίνη και τις βανίλιες.
- Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις απλώνουμε σε φόρμα 28×20 εκατοστά, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ή την κρύα κρέμα καρύδας σε σαντιγί.
- Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Δείτε ακόμα Το υπέρτατο σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ!
Δείτε το βίντεο.
via foodaholics
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!