in ,

Νηστίσιμοι Λουκουμάδες

Οι λουκουμάδες είναι ένα γλύκισμα που το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Είναι ένα οικονομικό γλυκάκι που μπορεί να φτιάξει ο καθένας σπίτι του. Παρακάτω ακολουθεί μια υπέροχη συνταγή για νηστίσιμους λουκουμάδες από το icookgreek.

Νηστίσιμοι Λουκουμάδες

Υλικά συνταγής
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 2/3 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
2 πακετάκια ξερή μαγιά
4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1/3 του φλιτζανιού μέλι
3/4 του φλιτζανιού νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα καρύδια
κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Διαλύετε τη μία κουταλιά ζάχαρη και τη μία μαγιά σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό. Αφήνετε το μείγμα να σταθεί 5′-10′ σε ζεστό μέρος, ώσπου να βγουν φούσκες στην επιφάνειά του.
Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι και προσθέτετε το υπόλοιπο ζεστό νερό και το ξύσμα του λεμονιού. Χύνετε το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και το ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε σε ζεστό μέρος 20′.
Μόλις φουσκώσει το μείγμα των λουκουμάδων, το χτυπάτε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι. Με βρεγμένο κουτάλι παίρνετε μικρές ποσότητες του μείγματος και τις ρίχνετε προσεκτικά στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες για 4′ περίπου και του βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Θα ήθελες να γίνεις μέλος στη μαγειρική μας ομάδα; Σε προσκαλούμε εσένα και τους φίλους σου για να δεις όλες τις συνταγές και τις ιδέες – Toftiaxa.gr – Συνταγές – Κόλπα – Συμβουλές για την κουζίνα !

Ετοιμάζετε το σιρόπι αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Το βράζετε για 5′. Σερβίρετε τους λουκουμάδες, τους περιχύνετε με το σιρόπι και τους πασπαλίζετε με τα καρύδια και την κανέλα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

11 κόλπα για να τροποποιήσετε τα έπιπλα του ΙΚΕΑ και να τους δώσετε άλλη χρήση

21 εύκολες γρήγορες και οικονομικές DIY κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας!