in , , , , ,

10 αθώες συνήθειες που καταστρέφουν κρυφά την υγεία μας

Βάζετε το κινητό στην τσάντα σας

Οι περισσότεροι από εμάς είναι συνήθως σίγουροι ότι κάνουμε τα πάντα σωστά. Χρησιμοποιούμε στεγνωτήρα για να στεγνώσουμε τα χέρια μας, μουλιάζουμε τα πιάτα στο νεροχύτη και δεν μπορούμε να περάσουμε μια μέρα στη δουλειά χωρίς τουλάχιστον ένα φλιτζάνι καφέ. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι στεγνωτήρες ανακυκλώνουν λοιμώξεις, ένας βρεγμένος νεροχύτης είναι πιο επικίνδυνος από ένα κάθισμα τουαλέτας και ένα καθαρό κύπελλο δεν θα σας σώσει από τα μικρόβια σε μια μηχανή καφέ.

Εδώ είναι 10 επιστημονικά αποδεδειγμένα γεγονότα σχετικά με τη βλάβη ορισμένων συνηθισμένων συνηθειών: αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε την υγεία σας.

1.Μουλιάζετε τα πιάτα στο νεροχύτη

Μουλιάζετε τα πιάτα στο νεροχύτη

Ο νεροχύτης είναι ένα τέλειο περιβάλλον για τα βακτήρια: εκεί μπορείτε να βρείτε σαλμονέλα, βάκιλο του παχέος εντέρου ή σταφυλόκοκκο. Προκειμένου να αποφευχθεί η διαταραχή του στομάχου και των εντέρων, είναι απαραίτητο να πλύνετε τον νεροχύτη όχι μόνο μετά το πλύσιμο των πιάτων αλλά και μετά την επαφή με τρόφιμα όπως τα ψάρια, το ωμό κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λαχανικά. Ένας σωρός βρώμικων πιάτων είναι μια εύκολη αλλά μη ασφαλής λύση.

2. Πλένετε τα χέρια με ζεστό νερό

Πλένετε τα χέρια με ζεστό νερό

Ορισμένοι ερευνητές λένε ότι η θερμοκρασία του νερού δεν επηρεάζει τη θανάτωση των μικροβίων. Ο χρόνος πλύσης των χεριών είναι πιο σημαντικός σε αυτή την περίπτωση: σε 5 δευτερόλεπτα δεν καθαρίζετε τίποτα, αλλά σε 30 δευτερόλεπτα θα μπορούσατε να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια στα χέρια σας. Με το πλύσιμο των χεριών με ζεστό νερό συχνά μειώνετε τις προστατευτικές λειτουργίες του δέρματός σας και μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός ή δερματίτιδα.

Δείτε επίσης: 12 Τρόφιμα Που Δεν Θα Έπρεπε Ποτέ Να Φυλάσσετε Στο Ψυγείο

3. Κάνετε γυμναστική φορώντας μακιγιάζ

Κάνετε γυμναστική φορώντας μακιγιάζ

Μερικές φορές βιαζόμαστε να πάμε από το γραφείο στο γυμναστήριο και πιστεύουμε ότι η αφαίρεση του μακιγιάζ είναι άσκοπη αφού θα καταλήξουμε να κάνουμε ντους μετά την προπόνηση ούτως ή άλλως. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, το δέρμα μας πρέπει να αναπνέει και να καθαρίζεται. Εάν φοράτε μακιγιάζ, μπορεί να φράξει τους πόρους. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να είστε επιρρεπείς σε προβλήματα του δέρματος. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν γυμναστείτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

4. Χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα για τα χέρια

Χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα για τα χέρια

Το γεγονός ότι δεν αγγίζουμε το στεγνωτήρα με τα χέρια μας είναι απλώς μια ψευδαίσθηση καθαριότητας. Στην πραγματικότητα, οι ηλεκτρικοί ξηραντές είναι αρκετά ανθυγιεινοί: πιάνονται πολλά βακτήρια και απλώνονται με ροή αέρα και μπορεί να εισέλθουν στους πνεύμονες, το δέρμα ή το σώμα. Οι χαρτοπετσέτες είναι πιο αποτελεσματικές και καθαρότερες από τις ηλεκτρικές συσκευές στεγνώματος χεριών.

5. Χρησιμοποιείτε μια τσάντα για τα τρόφιμα περισσότερες από μία φορές

Χρησιμοποιείτε μια τσάντα για τα τρόφιμα περισσότερες από μία φορές

Μια τσάντα που χρησιμοποιείται περισσότερο από μία φορά έχει πολλά μικρόβια. Εάν αγοράσατε ωμό κρέας σε μια τσάντα (ακόμη και αν ήταν συσκευασμένο), πιθανότατα τα βακτηρίδια θα εξαπλωθούν σε άλλα προϊόντα, ειδικά φρούτα και λαχανικά. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια σακούλα μιας χρήσης ή μια τσάντα tote που θα πρέπει να πλένετε κάθε φορά.

6. Χρησιμοποιείτε το ίδιο ξύλο κοπής για λαχανικά και κρέας

Χρησιμοποιείτε το ίδιο ξύλο κοπής για λαχανικά και κρέας

Ο Δρ. Charles Gerba, ένας μικροβιολόγος, ισχυρίζεται ότι ένα ξύλο κοπής περιέχει 200 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας, γι ‘αυτό δεν είναι ασφαλές να κόψετε σαλάτα πάνω σε αυτό. Μετά την κοπή ακατέργαστου κρέατος, μια σανίδα μολύνεται με σαλμονέλα και καμπυλοβακτηρίδιο – τους δύο πιο διαδεδομένους λόγους τροφικής δηλητηρίασης. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικές σανίδες κοπής για το κρέας και τα λαχανικά και να επιλέξετε γυάλινες σανίδες αντί για ξύλινες σανίδες.

7. Χρησιμοποιείτε την καφετέρια του γραφείου για να φτιάξετε καφέ

Χρησιμοποιείτε την καφετέρια του γραφείου για να φτιάξετε καφέ

Μια καφετέρια είναι ένα κατάλληλο περιβάλλον για διάφορους τύπους βακτηρίων. Υπάρχουν περισσότερα μικρόβια σε μια καφετιέρα γραφείου παρά σε μια πόρτα του μπάνιου στο σπίτι σας. Για να προστατέψετε την υγεία σας, πλύνετε τη κανάτα όσο το δυνατόν συχνότερα χρησιμοποιώντας πολύ ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Είναι ασφαλέστερο να φτιάχνετε μια μερίδα καφέ.

Δείτε επίσης: 20 Τρόφιμα που Αποφράσσουν με Φυσικό Τρόπο τις Αρτηρίες

8. Βάζετε το κινητό στην τσάντα σας

Βάζετε το κινητό στην τσάντα σας

Μπορεί να φαίνεται ότι το πορτοφόλι ή το σακίδιο σας είναι ένα ωραίο και καθαρό μέρος όπου το τηλέφωνό σας προστατεύεται πλήρως από το περιβάλλον, αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι καλύτερα να κρατάτε το τηλέφωνό σας σε μια τσέπη και να το βάζετε σε μια θήκη – έτσι έρχεται λιγότερο σε επαφή με μικρόβια. Ένα μέσο τηλέφωνο είναι 10 φορές πιο λερωμένο από ένα κάθισμα τουαλέτας. Είναι καλύτερα να σκουπίζετε το τηλέφωνό σας με ένα υγρό πανάκι καθημερινά.

9. Πλένετε τα χειμερινά ρούχα την άνοιξη

Πλένετε τα χειμερινά ρούχα την άνοιξη

Πόσο συχνά αποφασίζετε να αφήσετε γάντια και κασκόλ σε ένα καλάθι απλύτων; Οι ειδικοί συστήνουν πλύσιμο καπέλων, κασκόλ και γάντια μία φορά κάθε 1-2 εβδομάδες. Αυτά τα είδη ένδυσης έρχονται σε επαφή με τα στόματα και τις μύτες μας αρκετά συχνά. Συσσωρεύουν μικρόβια και το ανοσοποιητικό μας σύστημα μπορεί να αποδυναμωθεί εάν υπάρχει σταθερή επαφή.

10. Ξεπαγώνετε τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου

Ξεπαγώνετε τρόφιμα σε θερμοκρασία δωματίου

Σπάνια σκεφτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο η θερμοκρασία του περιβάλλοντος και η ταχύτητα απόψυξης επηρεάζουν την ποιότητα των τροφίμων. Αφήνοντας το κρέας και τα ψάρια σε ένα μπολ απευθείας πάνω σε ένα τραπέζι είναι επιβλαβές. Για να αποφευχθεί ο πολλαπλασιασμός των μικροβίων, είναι προτιμότερο να αφήσετε το κρέας και τα ψάρια να ξεπαγώσει στο ψυγείο.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (Εκμέκ με τον δικό μας τρόπο)

DIY μαξιλάρι σαλιγκάρι από ύφασμα - Πατρόν

Πώς να φτιάξεις μαξιλάρι σαλιγκάρι από ύφασμα – Πατρόν