Οι συνταγές του Άκη Πετρετζίκη πετυχαίνουν πάντα και αυτά τα μπισκοτα θα τα ευχαριστηθείτε είτε νηστεύετε είτε όχι.
Υλικά
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 130 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 125 γρ. σπορέλαιο
- 70 γρ. νερό
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις ζάχαρες, το σπορέλαιο και το νερό, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσουν οι ζάχαρες.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, την προσθέτουμε και αυτή, και ανακατεύουμε ξανά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. (Μπορούμε να το αφήσουμε μέχρι και 24 ώρες. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο πιο μαλακά θα βγουν τα μπισκότα.)
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο, πλάθουμε με το μείγμα 16 μπαλάκια των 50 γρ. και μοιράζουμε από 8 σε κάθε ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο.
- Μεταφέρουμε ένα-ένα ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 12-14 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα μπισκότα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.
ΒΙΝΤΕΟ
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!