in ,

Βάφλες από Πατάτες

Έχετε φάει ποτέ νόστιμη τραγανή πατάτα με τη μορφή βάφλας; Λοιπόν σήμερα είναι η τυχερή μέρα σας. Είναι μια τόσο νόστιμη επιλογή πρωινού που ταιριάζει απόλυτα με αυγά, μπέικον και σχεδόν οτιδήποτε άλλο! Μια τέλεια αλμυρή επιλογή για πρωινό, brunch και γεύματα !! Είναι απίστευτα εύκολο να φτιαχτούν και μια εξαιρετική συνταγή για να μαγειρέψετε όταν σας έχει μείνει πουρές πατάτας από το προηγούμενο βράδυ!

Γιατί να μην αποθηκεύσεις κρεμμύδια και πατάτες μαζί

Συστατικά
2 φλιτζάνια πουρέ πατάτας (αν σας έχει περισσέψει) ή 4-5 πατάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες σε ίσα κομμάτια).
2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο
1/4 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (μπορεί να χρειάζεστε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 φλιτζάνι γάλα (μπορεί να χρειαστείτε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τις πατάτες σας. Εάν χρησιμοποιείτε περισσεύματα πουρέ, θα χρειαστείτε λιγότερο γάλα)
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/4 φλιτζάνι αλεύρι φαρίνα

Φτιάξτε το πουρέ πατάτας (αν δεν χρησιμοποιείτε περισσεύματα)

Για να φτιάξετε αφράτο πουρέ, κόψτε τις πατάτες σε κομμάτια ίσου μεγέθους, ώστε να μαγειρεύονται ομοιόμορφα. Τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα με κρύο νερό!

Στη συνέχεια, βράστε τις πατάτες για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτούν (αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των πατατών).

Στη συνέχεια, στραγγίξτε τις πατάτες από όλο το νερό και πολτοποιήστε τις μέχρι να μαλακώσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ανακατέψτε τα υλικά μαζί

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε τον πουρέ, τα αυγά, το γάλα, το σχοινόπρασο, τα τυριά, το αλάτι, το σκόρδο, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, τη φρυγανιά και το αλεύρι μέχρι να έχετε την επιθυμητή πυκνότητα. Δεν θέλετε να τρέχει καθόλου (εάν συμβαίνει αυτό, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας αλεύρι).

Φτιάξτε τις βάφλες

Ζεσταίνετε τη βαφλιέρα και βεβαιωθείτε ότι έχει προθερμαθεί σωστά προτού τοποθετήσετε το μείγμα. Ψήστε τις βάφλες, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής. Κάντε μια δοκιμή πρώτα για την επιθυμητή τραγανότητα.

Αν θέλετε στρογγυλές βάφλες ρίξτε μια μικρή μπάλα (περίπου 1/4 φλιτζάνι) στο κέντρο κάθε ορθογωνίου και κλείστε το καπάκι. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε και ορθογώνιες. Θα φτιάξετε περίπου 12-16 βάφλες.

Σερβίρετε τις βάφλες

Αυτές οι βάφλες είναι μοναδικές με λίγη ξινή κρέμα (sour cream) και φρέσκα κρεμμύδια πασπαλισμένα από πανω. Αλλά είναι επίσης μια απίστευτη βάση για αυγά Βενέδικτου, και με αυγά, μπέικον και σπανάκι. Τόσες πολλές επιλογές !!!!

πηγή φωτογραφιών:instructables

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Λαιμόκοψη να Επιλέξετε Ανάλογα με τον Σωματότυπό σας

9 DIY Ιδέες για Φθινοπωρινά Φύλλα