Το αβοκάντο θεωρείται υπερτροφή αλλά μπορεί να μας δυσκολέψει η επιλογή του. Πώς να διαλέξουμε ποια είναι καλά αβοκάντο για να αγοράσουμε; Υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές για να διαλέξετε τα καλύτερα αβοκάντο.
Χρώμα και είδος
Υπάρχουν δυο βασικά είδη αβοκάντο στην αγορά. Το πράσινο shepard και το σκούρο Hass. Το πρώτο διατηρεί το χρώμα του καθώς ωριμάζει ενώ το δεύτερο μαυρίζει. Οπότε το χρώμα δεν είναι ο βασικός παράγοντας για την επιλογή καλού αβοκάντο.
“Avocado Hand”: Πώς τα αβοκάντο έχουν αυξήσει τους τραυματισμούς
Διαλέξτε με την αφή
Αν θέλετε να διαλέξετε ένα καλό αβοκάντο που δεν θα είναι ούτε άγουρο αλλά ούτε και πολύ ώριμο ή ακόμα και σάπιο πρέπει να το ελέγξετε με τα χέρια. Πιέστε το ελαφρά. Πρέπει λίγο να ζουλιέται για να είναι καλό. Αν είναι πολύ μαλακό σημαίνει ότι είναι πολύ ώριμο ή ακόμα και σάπιο οπότε καλό είναι να το αποφύγετε για να μην έχετε εκπλήξεις όταν το κόψετε στο σπίτι.
Πώς να ωριμάσουν τα άγουρα αβοκάντο
Αν αγόρασες αβοκάντο που είναι αρκετά σκληρά υπάρχει ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να ωριμάσει γρήγορα. Βάλτο σε μια χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα. Το αιθυλένιο που απελευθερώνεται θα βοηθήσει τα αβοκάντο να ωριμάσουν πιο γρήγορα.
Ένα Αβοκάντο την Ημέρα τον Γιατρό τον Κάνει Πέρα – Οφέλη και Βιταμίνες