Σε μια εποχή όπου η γαστρονομική καινοτομία δεν γνωρίζει όρια, προέκυψε κάτι πρωτοποριακό που πρόκειται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκεφτόσαστε για το τυρί. Φανταστείτε ένα τυρί που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και χωρίς γαλακτοκομικά με ένα μόνο ποτήρι φακές. Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αναψυκτικό Χωρίς Ανεπιθύμητα Συστατικά – Χωρίς “Ε” και Χωρίς Συντηρητικά
Γιατί τυρί φακής
Οι φακές είναι γεμάτες με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μια μυριάδα θρεπτικών συστατικών, προσφέρουν μια υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό γαλακτοκομικό τυρί. Αυτό το τυρί φακής χωρίς γάλα δεν είναι μόνο για τους vegans και όσους έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια φυτική διατροφή.
Δείτε ακόμη Αλάτι Σέλινου: Η Εξαιρετική Υγιεινή Εναλλακτική του Επιτραπέζιου Αλατιού
Πώς να φτιάξετε το τυρί φακής
Συστατικά:
1 ποτήρι φακές (κατά προτίμηση κίτρινες φακές για την ήπια γεύση και την κρεμώδη υφή τους)
Νερό για μούλιασμα και μαγείρεμα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά (για τυρώδη γεύση)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Οδηγίες:
Μουλιάστε τις φακές όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό για να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τις μουλιασμένες φακές. Στη συνέχεια μαγειρέψτε τις μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τις φακές και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς. Ρίξτε τις στο μπλέντερ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.
Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα τυριού ή σε ένα μικρό δοχείο στρωμένο με τουλουπάνι. Το Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει.
Μόλις σφίξει το τυρί φακής είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Απλώστε το σε κράκερ, σε σάντουιτς ή λιώστε το στα αγαπημένα σας πιάτα.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Μαγιονέζα Αβοκάντο: Νόστιμη, Υγιεινή και Χορτοφαγική με Λίγες Θερμίδες