Το σέλινο αλάτι είναι μια εξαιρετική υγιεινή εναλλακτική του επιτραπέζιου αλατιού ώστε να μην το υπερκαταναλώνετε και μπορεί χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε μαγειρική. Παρακάτω εξηγούμε πώς να το παρασκευάσετε, πώς να το χρησιμοποιήσετε και απαριθμούμε τα οφέλη του. Πιείτε ένα Ποτήρι Ρυζόνερο: Θα Εκπλαγείτε με τα Οφέλη
Αλάτι Σέλινου: Η Εξαιρετική Υγιεινή Εναλλακτική του Επιτραπέζιου Αλατιού
Το σέλινο είναι ένα λαχανικό που καταναλώνεται ευρέως και εκτιμάται σε όλο τον κόσμο, που χρησιμοποιείται επίσης για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική. Χρησιμοποιείται για τη μείωση της υπέρτασης, χάρη σε μια ουσία που ονομάζεται 3-n-βουτυλοφθαλίδιο, η οποία δίνει επίσης στο σέλινο τη χαρακτηριστική του μυρωδιά.
Αυτή η ουσία μπορεί να χαλαρώσει τους μύες που υποστηρίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας τη συγκέντρωση του αίματος σε αυτά και ρυθμίζοντας την πίεση.
Επιπλέον, η απιγενίνη που περιέχεται στο σέλινο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία προάγοντας την κυκλοφορία του αίματος. Αυτός είναι ο λόγος που το αλάτι σέλινου είναι ένα πολύ υγιεινό συστατικό και ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από υπέρταση.
Οδηγίες βήμα-βήμα για να φτιάξεις αλάτι σέλινου
Για να φτιάξετε το αλάτι σέλινου χρειάζεστε μια ολόκληρη σελινόριζα, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων.
- Κόψτε τη ρίζα σε μικρά κομμάτια και αφήστε τα φύλλα ολόκληρα. Βάλτε τα σε ταψί, στρωμενο με χαρτί ψησίματος.
- Ψήστε στους 130°C για 4 ώρες, στη συνέχεια βγάλτε τα από το φούρνο.
- Κάντε τα σκόνη χρησιμοποιώντας μπλέντερ ή γουδί.
Χρησιμοποιήστε το αλάτι σέλινου στη θέση του κανονικού αλατιού. Να θυμάστε ότι το ιωδιούχο αλάτι είναι σημαντικό για τον θυρεοειδή και η σωστή ημερήσια πρόσληψη αλατιού είναι απαραίτητη για την υγεία μας.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Μαγιονέζα Αβοκάντο: Νόστιμη, Υγιεινή και Χορτοφαγική με Λίγες Θερμίδες