Αυτοί οι νόστιμοι λουκουμάδες σε φριτέζας αέρος έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των τηγανητών, αλλά χωρίς να χρειάζεται να τα μαγειρέψετε σε καυτό λάδι. Η υφή τους είναι ελαφρώς διαφορετική από τον κλασικό λουκουμά αλλά είναι ακόμα μαλακά και αφράτα εσωτερικά, με τραγανό και λαστιχωτό εξωτερικό. Μπορείτε να τους καλύψετε με ζάχαρη κανέλα για επιπλέον τραγανη υφή ή με γλάσο βανίλιας ή σοκολάτας για πιο απαλό τελείωμα. Σε κάθε περίπτωση, οι τηγανητοί λουκουμάδες στον αέρα είναι μια φανταστική γλυκιά απόλαυση που θα σας καθηλώσει από τη στιγμή που θα τους δοκιμάσετε! Το Τέλειο Καλοκαιρινό Επιδόρπιο με Μόνο 4 Υλικά
Εξοπλισμός
- φριτέζα αέρος
- μίξερ με γάντζο
- μεγάλο ταψί λαμαρίνα
- μεγάλο μπολ
- τσέρκι για λουκουμάδες ή δαχτυλίδια κοπής ζαχαροπλαστικής
- πινέλο ζαχαροπλαστικής
Δείτε ακόμη Κρεμώδες Σπιτικό παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου
Συστατικά
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 50 γρ ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 140 ml πλήρες γάλα
- 1 μεγάλο αυγό
- 14 γρ. (ένα σακουλάκι) ξηρή μαγιά
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την επικάλυψη:
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 10 γρ. αλεσμένη κανέλα
Οδηγίες
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το γάλα και ένα αυγό, τη μαγιά και το μισό λιωμένο βούτυρο (50 γρ.) και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Αυξήστε την ταχύτητα σε μέτρια και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά, μέχρι να μην κολλάει πλέον η ζύμη στα πλαϊνά του μπολ. Αν ζυμώνετε με το χέρι, μεταφέρετε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και ζυμώστε για 10-15 λεπτά μέχρι να έχετε λεία και ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 2 ώρες. Εν τω μεταξύ, στρώστε το μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βγάζετε τη ζύμη από το μπολ σε μια καθαρή επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι. Χρησιμοποιήστε τον πλάστη και τυλίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2,5 εκατοστών (μην κάντε τη ζύμη πολύ λεπτή γιατί θα γίνουν επίπεδοι οι λουκουμάδες). Κόψτε τους λουκουμάδες από τη ζύμη χρησιμοποιώντας το τσέρκι. Μεταφέρετε τους λουκουμάδες στο ταψί και αλείψτε τους με το λιωμένο βούτυρο. Καλύψτε με καθαρή πετσέτα ή χαλαρή μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τους να ξεκουραστούν για 45 λεπτά.
- Θερμάνετε την φριτέζα αέρος στους 180°C και αλείψτε ελαφρά το καλάθι με λίγο λάδι ή λιωμένο βούτυρο. Μεταφέρετε προσεκτικά τους λουκουμάδες στο καλάθι (2-4 λουκουμάδες τη φορά, ανάλογα με το μέγεθός του) και τηγανίζετε για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε από το καλάθι και επαναλαμβάνετε με τους υπόλοιπους λουκουμάδες.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα μέχρι να ενωθούν. Αλείψτε ζεστούς τους λουκουμάδες με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και ρίξτε ζάχαρη κανέλα.
πηγή φωτογραφίας
Δείτε επίσης Η συνταγή του Ζαχαροπλαστείου – Φανταστικό Γαλακτομπούρεκο με κρέμα και Τραγανό φύλλο