Γαλακτομπούρεκο, ένα πολυαγαπημένο γλυκό σε όλα τα Ελληνικά σπίτια.
Υλικά για το Γαλακτομπούρεκο
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού
Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.