Γαλακτομπούρεκο, ένα πολυαγαπημένο γλυκό σε όλα τα Ελληνικά σπίτια.
Περιεχόμενα Άρθρου
Υλικά για το Γαλακτομπούρεκο
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας Βηρυτού
Για την κρέμα:
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
- 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 700 ml φρέσκο πλήρες γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 250 γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων.
Διάβασε όλη την συνταγή στο syntagesgiaolous
Visited 1 times, 1 visit(s) today
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολουθήστε το Toftiaxa.gr στο
Google News και πατήστε το αστεράκι για να μπουμε στα αγαπημένα σας και να τα μαθαίνετε όλα πρώτοι!