Οι τηγανητές πατάτες είναι ένας πειρασμός που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Υπάρχει ένα κόλπο για να κάνετε τις τηγανητές πατάτες τραγανές και νόστιμες όπως αυτές που τρώμε σε fast food. Μόνο που θα είναι λίγο πιο υγιεινές και φυσικά φρέσκες.
Το μυστικό για τραγανές τηγανητές πατάτες
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας. Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ με ένα λίτρο νερό και 5-6 κουταλιές ξίδι. Αφήνουμε για ένα 20λεπτο. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά.
Το μυστικό στο τηγάνισμα
Για να βγουν οι πατάτες καλές πέρα από το ξίδι θέλουν και τηγάνισμα σε διαφορετικά στάδια θερμοκρασίας. Τηγανίζουμε αρχικά σε φριτέζα στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά. Βγάζουμε το καλάθι, ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς τη θερμοκαρσία και ξαναβάζουμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες.
Επιμέλεια συνταγής toftiaxa.gr
Η συνταγή είναι από την Eleni Papakonstantinou και την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές