Οι φακές είναι ένα από τα πολύ υγιεινά όσπρια, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνης και περιέχουν βιταμίνες και σίδηρο, αναγκαία για καλή υγεία.
Τι γίνεται όμως με το μαγείρεμά τους; Πολλοί άνθρωποι όταν τρώνε φακές φουσκώνουν και έχουν πεπτική δυσφορία. Παρόλο λοιπόν που μια πολύ υγιεινή τροφή πολλοί την αποφεύγουν λόγω της δυσπεψίας που προκαλούν.
Πετάμε το πρώτο νερό στο βράσιμο από τις φακές
Για όσους έχουν ευαισθησία στο στομάχι και θεωρούν ότι οι φακές τους φουσκώνουν πρέπει να αλλάζουν το νερό 10-15 λεπτά μετά τον πρώτο βρασμό. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά ή κύμινο για να μην ερεθιστεί το στομάχι σας.
Οι φακές είναι ένας θησαυρός στη διατροφή μας και με το σωστο μαγείρεμα μπορούν τα τις φάνε ακόμα και όσοι έχουν ευαισθησία και θεωρούν ότι δεν μπορούν να τις χωνέψουν