Μάθε το μυστικό για να γλυκάνεις την κόκκινη σάλτσα χωρίς ζάχαρη
Στην Μεσογειακή κουζίνα η κόκκινη σάλτσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής. Είναι αγαπημένη γιατί συνοδεύει τέλεια κάθε ζυμαρικό και όχι μόνο. Πολλές φορές η σάλτσα ντομάτας έχει μια ανεπιθύμητη ξινίλα, λόγω των οξέων της ντομάτας. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να απαλλαγούμε από αυτή την οξύτητα χωρίς να προσθέσουμε ζάχαρη. Τα παρακάτω μυστικά θα σας βοηθήσουν για να έχετε μια ισορροπημένη γεύση στη σάλτσα ντομάτας.
Βάλε πατάτα και καρότο στην σάλτσα
Προσθέστε ένα κομμένο καρότο και μια μικρή πατάτα στη σάλτσα. Τα δύο αυτά λαχανικά με την φυσική τους γλυκύτητα θα τραβήξουν την οξύτητα της ντομάτας και θα την εξουδετερώσουν. Στο τέλος μπορείτε να τα αφαιρέσετε. Επίσης μπορείτε να βάλετε μόνο ψιλοκομμένο καρότο για να λιώσει μέσα στην σάλτσα και να την γλυκάνει φυσικά.
Βάλε βούτυρο
Το βούτυρο σε συνδυασμό με την παραπάνω συμβουλή θα βοηθήσει την σάλτσα να δέσει, να γλυκάνει αλλά και να γίνει πιο βελούδινη.
Πρόσθεσε μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα στα φαγητά είναι κάτι που το έκαναν συνήθως οι παλιές νοικοκυρές στο μαγείρεμα και προφανώς κάτι ήξεραν. Η σόδα μαγειρικής στη σάλτσα πρέπει να μπαίνει με σύνεση γιατί κινδυνεύετε να αλλοιώσετε την γεύση. Θέλει πολύ λίγο, περίπου το 1 τέταρτο του κουταλιού του γλυκού.
Με τα παραπάνω μυστικά θα πετύχετε σάλτσα με τέλεια ισορροπία στη γεύση χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη.