Την Τσικνοπέμπτη και όχι μόνο το ψητό κρέας έχει την τιμητική του. Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για σως – σάλτσα για τα ψητά σας. Ιδανική για μπριζόλες, παϊδάκια, ψητά καλαμάκια, μπιφτέκια αλλά και κρέατα τύπου σνίτσελ.
Συνταγή για σως για τις μπριζόλες και τα ψητά σας
Υλικά:
- 2 Κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 Κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 Φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
- Χυμό 1 λεμονιού
- 1/2 Φλιτζάνι ζωμό κότας
- 1/2 Φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 1 με 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι στο βούτυρο. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρασί ενώ ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου ένα λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ζωμό κότας, αφού πρώτα τον έχουμε διαλύσει σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι (καλό είναι να προσθέτουμε λίγο λίγο και να δοκιμάζουμε γιατί το κάθε λεμόνι διαφέρει σε μέγεθος), το φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να δέσει για 2 με 3 λεπτά. Έτοιμη!
Η συνταγή είναι από την ομάδα “Μαγειρικές Απολαύσεις“