Κανείς δεν θέλει μπαγιάτικα cookies. Με μερικές απλές συμβουλές μπορείτε να τα διατηρήσετε μαλακά και πεντανόστιμα για μέρες μετά το ψήσιμό τους. Και μπορείτε να τα διατηρήσετε για μήνες, αν επιλέξετε να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Το Κόλπο με το Άδειο Μπουκάλι για να Μαγειρέψετε Πατάτες
Τροποποιήστε τη συνταγή για τα cookies σας
Τροποποιήστε τη συνταγή για cookies για να αλλάξετε λίγο την υφή. Προτιμήστε αλεύρι για κέικ αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις . Το αλεύρι για κέικ έχει λιγότερη πρωτεΐνη από το τυπικό αλεύρι, επομένως έχει μια πιο μαλακή, πιο λεπτή ψίχα. Ή μπορείτε να αντικαταστήσετε δύο κρόκους αυγών για κάθε αυγό στη συνταγή σας. Οι κρόκοι αυγών έχουν περισσότερο λίπος από τα ασπράδια, έτσι τα αυγά σας να έχουν πιο απαλή και πιο υγρή υφή.
Ο ζεστός, ξηρός αέρας του φούρνου είναι ένας κοινός ένοχος για τη δημιουργία πιο τραγανών cookies ειδικά αν είναι υπερβολικά ψημένα. Για να το αποφύγετε, δοκιμάστε να τα ψήσετε τα μπισκότα σε ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία και σε μικρότερο χρόνο από ό,τι απαιτεί η συνταγή—όπως 190 βαθμούς C αντί για 175 βαθμούς C. Ακόμα κι αν αποφασίσετε να τηρήσετε τη θερμοκρασία ψησίματος της συνταγής, προτιμήστε να ψήσετε ελαφρώς τα cookies για να διατηρήσουν την υγρασία τους.
Δείτε ακόμη Πως να Μαγειρέψετε το Ρύζι για Χαμηλότερους Υδατάνθρακες και Λίγες Θερμίδες
Διώξτε τον αέρα και διατηρήστε την υγρασία
Ο αέρας είναι ο εχθρός των φρέσκων αρτοσκευασμάτων και αν τα αφήσετε έξω στον πάγκο θα έχει ως αποτέλεσμα ξηρά και σκληρά cookies. Για να τα διατηρήσετε μαλακά, επιλέξετε ένα αεροστεγές δοχείο ή για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια δοκιμάστε να τα τυλίξετε ξεχωριστά σε μεμβράνη τροφίμων πριν τα αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο ή επανασφραγιζόμενη σακούλα.
Αποθηκεύστε επιπλέον cookies στην κατάψυξη, όχι στο ψυγείο
Μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα να βάλετε τα cookies που έχουν απομείνει στο ψυγείο, αλλά είναι γενικά το χειρότερο μέρος για να βάλετε αρτοσκευάσματα. Μην βάζετε στο ψυγείο ψημένα προϊόντα – απλώς τα στεγνώνει και τα κάνει πιο σκληρά.
Για cookies που δεν θα φάτε τις επόμενες μέρες, τυλίξτε τα ξεχωριστά σε μεμβράνη τροφίμων και βάλτε τα σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα για κατάψυξη φροντίζοντας να αφαιρέσετε όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Τα καλά τυλιγμένα cookies μπορούν να διαρκέσουν στην κατάψυξη από τρεις μήνες έως ένα χρόνο, ανάλογα με τα υλικά τους. Πιο ευπαθή cookies θα πρέπει να τα καταναλώσετε νωρίτερα.
Μπορείτε να ξεπαγώσετε τα κατεψυγμένα cookies βάζοντάς τα στον πάγκο της κουζινας για μερικές ώρες ή ζεσταίνοντάς τα σε φούρνο στους 160 βαθμούς C για 5 έως 10 λεπτά.
Πως να μαλακώσετε σκληρά ή μπαγιάτικα cookies
Εάν τα cookies έχουν γίνει σκληρά ή μπαγιάτικα, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να τα μαλακώσετε ξανά τα μπισκότα.
Το πιο συχνό είναι να τοποθετήσετε ένα μαλακό, φρέσκο κομμάτι ψωμί τοστ σε ένα αεροστεγές δοχείο με τα cookies όλη τη νύχτα. Σταδιακά, θα τραβήξουν την υγρασία από το ψωμί, με αποτέλεσμα μαλακά cookies και ένα σκληρό κομμάτι ψωμιού.
Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορείτε να ζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων τα cookies που θέλετε να φάτε τώρα. Τυλίξτε τα μπισκότα σε βρεγμένο χαρτί κουζίνας και ψήστε τα μικροκύματα για 15 δευτερόλεπτα για να μαλακώσουν.
Δείτε επίσης Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας