Ο Άκης Πετρετζίκης ταράζει πάλι τα νερά με μια υπέροχη συνταγή παγωτού με 2 υλικά, vegan και μάλιστα χωρίς αυγά, ζάχαρη και γάλα.
Θυμάσαι το παγωτό Vienetta; Συνταγή για να το φτιάξεις στο σπίτι – {Βίντεο}
Η Συνταγή
Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη και έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά!
Υλικά
800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
χωνάκια παγωτού
50 γρ. φιστίκια , peanuts
φύλλα μέντας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Χτυπάμε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
- Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.
Ανακαλείται πολύ γνωστό παγωτό ξυλάκι λόγω ασφάλειας
Τα σχόλια όσων την έχουν ήδη υλοποιήσει είναι διθυραμβικά και πως άλλωστε δεν θα ήταν, καθώς ο διάσημος σεφ είναι εξαιρετικά γνωστός για τις εύκολες, οικονομικές και πάνω από όλα νόστιμες συνταγές που προτείνει.
πηγή enimerotiko
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!