Δεν είναι όλοι οι τύποι βουτύρου ίδιοι, και τα πιο κοινά είναι το αλατισμένο και το ανάλατο βούτυρο. Η διαφορά μεταξύ τους είναι απλή, το αλάτι. Αλλά αξίζει να γνωρίζετε πώς και πότε να χρησιμοποιείτε καθένα από αυτά για τα καλύτερα αποτελέσματα. Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας
Τι είναι το αλατισμένο βούτυρο;
Είναι βούτυρο με αλάτι που προστίθεται σε αυτό κατά τη διαδικασία παρασκευής. Η ποσότητα αλατιού εξαρτάται από τη μάρκα, αλλά μια κατά προσέγγιση εκτίμηση είναι ¼ κουταλάκι του γλυκού ανά μισή κούπα βούτυρο. Το αλατισμένο βούτυρο υψηλής ποιότητας πρέπει να έχει πλούσια και κρεμώδη γεύση, με ισορροπημένη αλμύρα. Επειδή το αλάτι λειτουργεί ως συντηρητικό, το αλατισμένο βούτυρο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το ανάλατο βούτυρο.
Δείτε ακόμη Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Τι είναι το ανάλατο βούτυρο;
Είναι απλά βούτυρο χωρίς πρόσθετο αλάτι. Έχει μια καθαρή, φρέσκια γεύση που αναδεικνύει την ποιότητα του βουτύρου. Οι αρτοποιοί προτιμούν συνήθως το ανάλατο βούτυρο για μεγαλύτερο έλεγχο της γεύσης και της υφής των αρτοσκευασμάτων, όπως τα μπισκότα σοκολάτας ή τα μπράουνις. Το ανάλατο βούτυρο είναι επίσης ιδανικό για αλμυρές συνταγές όπου θέλετε μεγαλύτερο έλεγχο της περιεκτικότητας σε αλάτι, όπως οι σάλτσες με βάση το βούτυρο όπως η ολαντέζ.
Αλατισμένο βούτυρο έναντι ανάλατου βουτύρου
Αν και η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι η περιεκτικότητα σε αλάτι, το αν ένα βούτυρο περιέχει ή όχι αλάτι έχει αντίκτυπο στη γεύση και τη δράση του στις συνταγές. Το ανάλατο βούτυρο σάς επιτρέπει να έχετε περισσότερο έλεγχο στο επίπεδο αλατότητας σε ένα πιάτο.
Το αλατισμένο βούτυρο έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το ανάλατο λόγω της παρουσίας αλατιού, ενός φυσικού συντηρητικού. Το αλάτι ενισχύει τη γεύση του αλατισμένου βουτύρου, που το καθιστά εξαιρετικά νόστιμο σε φρέσκο, ζεστό ψωμί, μάφινς, κουλουράκια ή τοστ.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο αντί για ανάλατο βούτυρο;
Μπορείτε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε αλατισμένο βούτυρο αντί για ανάλατο, απλά φροντίστε να προσαρμόσετε ανάλογα το αλάτι. Όταν χρησιμοποιείτε αλατισμένο βούτυρο αντί για ανάλατο βούτυρο, μειώστε το προστιθέμενο αλάτι κατά περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού ανά μισή κούπα βούτυρο.
Για το αντίστροφο, εάν χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο αντί για αλατισμένο, προσθέστε περίπου ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά μισή κούπα βούτυρο συνταγή. Αυτές οι μετρήσεις είναι μια καλή αναφορά, αν θέλετε να είστε ακριβείς στις συνταγές.
Δείτε επίσης Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ