in , , , ,

Επανάσταση στη Διατροφή με Τυρί Χωρίς Γάλα από Φακές

Επανάσταση στη Διατροφή με Τυρί Χωρίς Γάλα από Φακές
Επανάσταση στη Διατροφή με Τυρί Χωρίς Γάλα από Φακές

Σε μια εποχή όπου η γαστρονομική καινοτομία δεν γνωρίζει όρια, προέκυψε κάτι πρωτοποριακό που πρόκειται να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που σκεφτόσαστε για το τυρί. Φανταστείτε ένα τυρί που δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και χωρίς γαλακτοκομικά με ένα μόνο ποτήρι φακές. Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αναψυκτικό Χωρίς Ανεπιθύμητα Συστατικά – Χωρίς “Ε” και Χωρίς Συντηρητικά

Επανάσταση στη Διατροφή με Τυρί Χωρίς Γάλα από Φακές!

Γιατί τυρί φακής

Οι φακές είναι γεμάτες με πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μια μυριάδα θρεπτικών συστατικών, προσφέρουν μια υγιεινή και φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό γαλακτοκομικό τυρί. Αυτό το τυρί φακής χωρίς γάλα δεν είναι μόνο για τους vegans και όσους έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, αλλά και για όσους θέλουν να ακολουθήσουν μια φυτική διατροφή.

Δείτε ακόμη Αλάτι Σέλινου: Η Εξαιρετική Υγιεινή Εναλλακτική του Επιτραπέζιου Αλατιού

Πώς να φτιάξετε το τυρί φακής

Συστατικά:

1 ποτήρι φακές (κατά προτίμηση κίτρινες φακές για την ήπια γεύση και την κρεμώδη υφή τους)
Νερό για μούλιασμα και μαγείρεμα
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά (για τυρώδη γεύση)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

Οδηγίες:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μουλιάστε τις φακές όλη τη νύχτα σε άφθονο νερό για να μαλακώσουν.

Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τις μουλιασμένες φακές. Στη συνέχεια μαγειρέψτε τις μέχρι να μαλακώσουν.

Στραγγίστε τις φακές και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς. Ρίξτε τις στο μπλέντερ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, τη διατροφική μαγιά, το αλάτι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες.

Ρίξτε το μείγμα σε μια φόρμα τυριού ή σε ένα μικρό δοχείο στρωμένο με τουλουπάνι. Το Αφήστε το στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλη τη νύχτα, μέχρι να σφίξει.

Μόλις σφίξει το τυρί φακής είναι έτοιμο να το απολαύσετε! Απλώστε το σε κράκερ, σε σάντουιτς ή λιώστε το στα αγαπημένα σας πιάτα.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Μαγιονέζα Αβοκάντο: Νόστιμη, Υγιεινή και Χορτοφαγική με Λίγες Θερμίδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Θα σου λύσω την απορία: Γιατί Μερικές Πετσέτες Μπάνιου Έχουν Οριζόντιες Γραμμές;

Θα σου λύσω την απορία: Γιατί Μερικές Πετσέτες Μπάνιου Έχουν Οριζόντιες Γραμμές;

Χαρτί Υγείας: Και όμως η θέση που το τοποθετείς έχει να πει πολλά για τον χαρακτήρα σου

Χαρτί Υγείας: Και όμως η θέση που το τοποθετείς έχει να πει πολλά για τον χαρακτήρα σου