in , , , , , ,

6 Επιστημονικά Τεκμηριωμένοι Τρόποι για να Παρατείνετε τη Ζωής σας

μακροζωία,συμβουλές μακροζωίας,συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές διατροφής,διατροφή,
μακροζωία,συμβουλές μακροζωίας,συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές διατροφής,διατροφή,

Παρά τις σκληροπυρηνικές ρουτίνες μακροζωίας των διασημοτήτων και των υπερπλούσιων που μπορεί να αθροίσουν πολλές ώρες και εκατομμύρια δολάρια, μερικά από τα καλύτερα κόλπα για την υγεία είναι δωρεάν και δεν απαιτούν πολύ χρόνο. Η επιστήμη προτείνει ότι μερικές απλές καθημερινές συνήθειες στην καθημερινότητά σας μπορεί να αποφέρει οφέλη για τη μακροπρόθεσμη υγεία σας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά την ημέρα. 6 Ιαπωνικά Μυστικά για Μακροζωία και Υγεία

Πηγαίνετε με τις σκάλες

Cavan Images/Getty Images

Δεν είναι μυστικό ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι ένα κρίσιμο μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής και πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η καθιστική ζωή μπορεί να είναι θανατηφόρα. Οι γιατροί συνήθως συνιστούν τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα μέτρια άσκηση, 75 λεπτά έντονης άσκησης ή κάποιο συνδυασμό των δύο.

Ωστόσο, ένας αυξανόμενος όγκος ερευνών προτείνει ότι μπορείτε να αποκομίσετε μερικά από τα οφέλη για την υγεία της άσκησης χωρίς να ξοδεύετε ώρες στο γυμναστήριο. Μικρά διαλείμματα για να σηκωθείτε και να κινηθείτε όλη την ημέρα μπορούν να σας βοηθήσουν, ακόμα κι αν προσθέτετε μόνο μερικές χιλιάδες βήματα.

Μια μελέτη έδειξε ότι περίπου τέσσερα έως έξι λεπτά κίνησης με ώθηση της καρδιάς, απλωμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήταν αρκετά για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι παρόμοιες σύντομες εκρήξεις έντονης κίνησης καθημερινά μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.

Και μια διαφορετική πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ο χαμηλότερος κίνδυνος πρόωρου θανάτου συνδέεται με μόλις 11 λεπτά αερόβιας άσκησης, όπως περπάτημα, έντονες δουλειές του σπιτιού ή χορός.

Δυναμώστε τους μύες σας με μια άσκηση σανίδα (plank) ή κάθισμα τοίχου

Photo by Getty Images

Υπάρχουν σαφή οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την αερόβια άσκηση που κάνει την καρδιά να δυναμώνει, αλλά οι δυνατοί, υγιείς μύες είναι εξίσου σημαντικοί για την υγιή γήρανση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σύμφωνα με έρευνα ένας συνδυασμός καρδιο άσκησης και ενδυνάμωσης μπορεί να είναι ιδανικός για μια μακρά, υγιή ζωή.

Και ενώ η άρση βαρών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε μυς, δεν είναι η μόνη επιλογή. Ασκήσεις όπως το κάθισμα στον τοίχο και η άσκηση σανίδα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, εκτός από το ότι ωφελούν τη δύναμη. Αυτοί οι τύποι κινήσεων που είναι γνωστές ως ισομετρικές ασκήσεις έχουν μικρή καταπόνηση στις αρθρώσεις.

Η χρήση του βάρους σας για την ενίσχυση της δύναμης μπορεί να σας βοηθήσει να εφαρμόσετε περισσότερη άσκηση στην ημέρα σας έξω από το γυμναστήριο, ώστε να παραμείνετε δραστήριοι, γεμάτοι ενέργεια και ανθεκτικότητα για τις επόμενες δεκαετίες.

Σνακ με υγιεινούς υδατάνθρακες

Η καλή διατροφή είναι ένας άλλος βασικός παράγοντας για μια υγιή ζωή και δεν χρειάζεται να αναθεωρήσετε ολόκληρη τη ζωή σας (ή την κουζίνα). Αντί για ένα περιοριστικό διατροφικό πρόγραμμα μόδας, οι διαιτολόγοι συνιστούν να προσθέτετε περισσότερες τροφές στη διατροφή σας με τη μορφή φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων πλούσιων σε υδατάνθρακες.

H φυτοφαγία με πλήρη τρόφιμα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα καθώς και σε φυτικές ίνες, έναν τύπο υδατανθράκων που συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανατηφόρων ασθενειών όπως ο καρκίνος του εντέρου. Μερικοί από τους μακροβιότερους ανθρώπους στον κόσμο τρώνε άφθονα τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως φασόλια, σπόρους και λαχανικά.

Για να προσθέσετε θρεπτικά συστατικά χωρίς επιπλέον προετοιμασία, αναζητήστε υγιεινές επιλογές σνακ όπως μούρα με μαύρη σοκολάτα, μείγμα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή τυρί cottage με λαχανικά και κράκερ ολικής αλέσεως.

Δείτε ακόμη Πώς η Κατανάλωση Ρυζιού Προσφέρει Μακροζωία στους Ιάπωνες

Απολαύστε καφέ, τσάι και μαύρη σοκολάτα

d3sign/Getty Images

Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι άλλα μικροθρεπτικά συστατικά φυτικής προέλευσης, όπως οι πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά, μπορούν να έχουν προστατευτική δράση έναντι χρόνιων ασθενειών.

Μερικές από τις πιο πλούσιες πηγές αυτών των θρεπτικών συστατικών μπορεί να βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι σας με τη μορφή των αγαπημένων σας ροφημάτων ή γλυκών λιχουδιών.

Ο καφές περιέχει πληθώρα ενώσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη καρδιακών και άλλων παθήσεων. Τόσο το πράσινο όσο και το μαύρο τσάι είναι γεμάτα με παρόμοιες ευεργετικές ουσίες, επομένως ένα απογευματινό φλιτζάνι από το αγαπημένο σας ρόφημα είναι καλό για την υγεία σας.

Συνοδέψτε το ρόφημά σας με λίγη μαύρη σοκολάτα για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των υγιεινών για την καρδιά φλαβονοειδών.

Επικοινωνήστε με έναν φίλο ή αγαπημένο σας πρόσωπο

Luis Alvarez/Getty Images

Μια εκπληκτική πηγή ανησυχιών για την υγεία είναι η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων, με νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η μοναξιά μπορεί να είναι εξίσου επιζήμια για τη μακροπρόθεσμη υγεία με το κάπνισμα.

Μερικοί από τους μακροβιότερους και πιο δραστήριους ηλικιωμένους στον πλανήτη επισημαίνουν την έντονη αίσθηση της κοινότητας ως πηγή ενέργειας, κινήτρων και συνεχούς αίσθησης νεότητας. Ένας 96χρονος αθλητής, για παράδειγμα, επικοινωνούσε με καθημερινά τηλεφωνήματα σε φίλους και οικογένεια για να παραμείνει ψυχικά και σωματικά ζωντανός.

Αν και χρειάζεται δουλειά για να διατηρηθούν καλές σχέσεις, η τακτική επικοινωνία είναι το κλειδί, είπαν ειδικοί στον τομέα της υγείας.

Υπάρχει ακόμη και ένας επιστημονικός τρόπος για να γίνετε καλύτερος φίλος – το να αφιερώσετε χρόνο για να μοιραστείτε αυτό που έχετε στο μυαλό σας, καθώς και να ακούτε με αμέριστη προσοχή τα αγαπημένα σας πρόσωπα, μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε μόνιμες σχέσεις.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα

Το άγχος μπορεί να είναι αναπόφευκτο, αλλά το υπερβολικό μπορεί να επηρεάσει σοβαρά την ευημερία σας, να επιδεινώσει την υγεία της καρδιάς σας, να παρεμποδίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και ακόμη και να δυσκολέψει τη διατήρηση άλλων καλών συνηθειών, όπως μια θρεπτική διατροφή και τακτική άσκηση.

Αν και πιθανότατα δεν μπορείτε να αφαιρέσετε κάθε πηγή άγχους στη ζωή σας, εύκολες τεχνικές μπορούν να κάνουν πιο εύκολη τη διαχείρισή τους, σύμφωνα με την επιστήμη.

Η αναπνοή ή το να αφιερώνετε σκόπιμα χρόνο για να εστιάσετε στις εισπνοές και τις εκπνοές σας, έχει αποδειχθεί ότι είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση του στρες. Μόλις πέντε λεπτά την ημέρα άσκηση αναπνοής μπορεί να προσφέρει κρίσιμη ανακούφιση από τους καθημερινούς στρεσογόνους παράγοντες και ακόμη και να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση.

πηγή

Δείτε επίσης Καθιστική ζωή: Πόσο κακό κάνουμε στον εαυτό μας. Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάθεστε Πολύ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Κολυμπάς με δική σου ευθύνη: Αυτή είvαι η πιο επικίvδυvη παραλία της Ελλάδας, έχει και πρoειδoπoιητική πινακίδα

Κολυμπάς με δική σου ευθύνη: Αυτή είvαι η πιο επικίvδυvη παραλία της Ελλάδας, έχει και πρoειδoπoιητική πινακίδα

DIY σπειροειδής κήπος με βότανα,DIY κατασκευές κήπου,διακόσμηση κήπου,για τον κήπο,

Πώς να Φτιάξετε έναν Σπειροειδή Κήπο με Βότανα